Konservatorė dėl premjero ir buvusio viceministro kreipėsi į prokuratūrą

  • Teksto dydis:

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos narė, Antikorupcijos komisijos narė Agnė Bilotaitė kreipėsi į Generalinę prokuratūrą dėl premjero Algirdo Butkevičiaus ir buvusio sveikatos apsaugos viceministro Gedimino Černiausko.

Prokuratūros konservatorė prašo atlikti tyrimą dėl galimo piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi, remdamasi paviešintu slapta darytu įrašu. Jame G.Černiauskas piktinasi konkurso į Valstybinės akreditavimo sveikatos priežiūros veiklai tarnybos vadovo postą komisijos narių sprendimu didesnį balą skirti tuometinei sveikatos apsaugos ministrės patarėjai Norai Ribokienei, kuri ir laimėjo konkursą. Įraše jis leidžia suprasti, jog turėjo būti pasirinktas kitas kandidatas – socialdemokratė Vilija Vertelienė, to esą pageidavo premjeras A.Butkevičius. G.Černiauskas taip pat N.Ribokienę vadino necenzūriniais žodžiais.

A.Bilotaitės vertinimu, G.Černiausko veiksmuose galima įžvelgti piktnaudžiavimo požymių.

„Paviešinti garso įrašai diskredituoja valstybės tarnybą, aukščiausius valstybės pareigūnus, apskritai teisinę sistemą, todėl neabejotinai daro didelę žalą valstybei“, – konservatorių išplatintame pranešime teigia TS-LKD frakcijos narė.

Seime atsakydamas į klausimus dėl G.Černiausko premjeras šią savaitę sakė nežinojęs apie Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) vykdytą konkursą, bet slaptame įraše nuskambėjusias buvusio viceministro pastabas apie N.Ribokienę pavadino neetiškomis.

„Jokių pokalbių su viceministru G.Černiausku nei telefoninių, nei tiesioginių, nei organizuotų susitikimų nebuvo. N.Ribokienė pati po konkurso paskambino, matyt, kai kilo ginčai ministerijoje, ir paklausė, kaip vertinu jos laimėjimą konkurse, apie kurį aš irgi nežinojau. Pasakiau, kad visi žmonės, kurie kompetetingai pasirodė konkurso metu, turi būti pripažinti nugalėtojais. Šį faktą netgi galima patvirtinti pasižiūrėjus telefono išklotines“, - sakė A.Butkevičius. Jis taip pat pridūrė, kad ir N.Ribokienė, ir V.Vertelienė, kurią konkurse esą bandė proteguoti G.Černiauskas, yra Socialdemokratų partijos narės.

G.Černiauskas atsistatydino iš pareigų po konservatorės A.Bilotaitės kreipimosi į Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją (VTEK) dėl galimo viešųjų ir privačių interesų supainiojimo paaiškėjus, kad įmonei „Sveikatos ekonomikos centras“, kurios vienas akcininkų yra G.Černiauskas, šių metų birželį buvo skirta 1,442 mln. litų parama. Finansavimo skyrimo laikotarpiu šioje bendrovėje esą dirbo ir viceministro žmona.

Įsakymą dėl paramos skyrimo tuometinis sveikatos apsaugos ministras Vytenis Povilas Andriukaitis pasirašė vadovaudamasis būtent G.Černiausko pirmininkaujamos komisijos rekomendacine išvada, kreipimesi į VTEK nurodė konservatorė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

netoj kėdėj

netoj kėdėj portretas
Agnė Bilotaitė man primena močiutę pastoviai rašančią skundus apie kaimynus , negirdėjau nei vieno jos inicijuoto įstatymo projekt0 susiėjusio su korupcija,tai tik reklama rinkėjams,bet mes mastanti tauta

oho

oho portretas
ji seimo zvaigzde,nes apie save pranesa abejotinais skandalais.ka ji padare, kad kiltu algos,mazetu emigracija,nedarbas ir alkoholizmas? politikas ir etika -tai nesuderinami dalykai.kam kalbet apie tai ko nera....

Remiui

Remiui portretas
Tu gal ir esi Agne? Pati save pasigiri, ar ne?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių