Komisijai nepavyko išsiaiškinti apie parlamentarų žmonų vizas

  • Teksto dydis:

Seimo Antikorupcijos komisijai nepavyko sužinoti, kurių Seimo narių artimųjų vizomis į užsienio valstybes rūpinosi Seimo kanceliarija.

Tokios informacijos komisija užklausė, nes tirdama privačių verslo interesų Baltarusijoje turinčio parlamentaro Artūro Skardžiaus interesus energetikoje, išsiaiškino, kad Seimo kanceliarija 2016 metų kovą rūpinosi Snieguolės Skardžiuvienės, turinčios Baltarusijos įmonės „Investenergostroj“ akcijų, viza.

„Seimo kanceliarija duomenų, kiek, kas tokiu būdu gavo vizas (kanceliarijai tarpininkaujant – BNS) nepateikė“, – ketvirtadienį komisijoje pareiškė jos vadovas Vitalijus Gailius.

Pasak jo, iki šiol nebuvo aiškios tvarkos, ar Seimo kanceliarija turi rūpintis tik Seimo narių, ar ir jo artimųjų, kartu vykstančių į komandiruotę užsienyje, vizomis.

„Buvo visiška netvarka, bet nėra ką už jį nubausti. Mes klausėme, kaip reglamentuota tai, bet, pasirodo, jokio reglamentavimo nebuvo – kaip kas norėjo, taip ir ėmė, prašė“, – BNS sakė V.Gailius.

Pasak kanceliarijos, buvęs Seimo Tarptautinių ryšių skyriaus vadovas Rimantas Stankevičius yra pripažinęs, kad A. Skardžius į jį kreipėsi dėl Baltarusijos vizos ir žodžiu pavedė parengti Užsienio reikalų ministerijai raštą dėl tarpininkavimo gaunant metines daugkartines vizas Seimo nariui ir jo sutuoktinei. 

Kanceliarija informavo, kad A. Skardžiaus kvietimo į Baltarusiją kopija nėra išlikusi. Kvietimas apskritai net nebuvo registruotas. S. Skardžiuvienės Baltarusijos viza jau nebegalioja.

„Investenergostroj“ vėjo elektrinių projektą finansavo akcininkų, kurių dauguma – iš Lietuvos ir susiję su A. Skardžiaus aplinka – ir Rusijos dujų koncerno „Gazprom“ banko „Belgazprombank“ paskola, o elektrą įmonė brangiai parduoda Baltarusijos valstybiniam koncernui „Belenergo“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Paziurekit

Paziurekit  portretas
i jo,savimi patenkinta (atsiprasau) snuki !

kokia

kokia portretas
dar /komisija// juk tai sava chebra pasidalinusi itakos sferomis o trumpiau tai soc...demonu mafija tarnaujanti briuseliui ir dar /nezinia/ kam....
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių