Kokius dokumentus iš Finansų ministerijos paėmė STT?

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT), kuri ketvirtadienį pranešė pradėjusi tyrimą dėl nutekintos informacijos apie kandidatą į „Lietuvos energijos“ stebėtojų tarybą, trečiadienį lankėsi Finansų ministerijoje ir paėmė dokumentų. Tai BNS patvirtino finansų ministro atstovė spaudai.

„Vakar lankėsi STT pareigūnai, jiems buvo pateikti dokumentai, kurių jie prašė. Kol vyksta tyrimas, daugiau informacijos pateikti negalime“, - BNS teigė Raminta Stanaitytė-Česnulienė.

BNS žiniomis, STT išreikalavo dokumentų, reikšmingų tyrimui.

STT ketvirtadienį pranešė pradėjusi ikiteisminį tyrimą dėl galimo piktnaudžiavimo, atskleidžiant Finansų ministerijai pateiktą įslaptintą informaciją apie vieną iš kandidatų į „Lietuvos energijos“ stebėtojų tarybą.

Trečiadienį pranešta, kad į naują stebėtojų tarybą kol kas išrinkti tik 4 iš 5-ių narių - du nepriklausomi nariai ir du Finansų ministerijos atstovai. Ministerija BNS patvirtino, kad vienas kandidatas atkrito po teisėsaugos patikrinimo.

BNS žiniomis, dėl neigiamos STT išvados į tarybą nepateko buvęs „Lietuvos energijos“ stebėtojų tarybos pirmininkas Šarūnas Kliokys. Pats Š.Kliokys BNS teigė neturintis informacijos, kad būtų nepatekęs dėl teisėsaugos išvados. Jis tikino neigiamą atsakymą iš Finansų ministerijos gavęs trečiadienį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių