Kokią ES ateitį regi lietuviai?

Grįžti į straipsnį

Anonimas

Anonimas portretas
Ar reikėjo Lituvai sąjungos. Buvo tarybų sąjunga, dabar ES. O kas paprastam lietuviui iš to. ES lėšos iššvaistytos, Lietuva išgrobstyta...

Kęstas

Kęstas portretas
Kaip gyventi su paplitusiais automatizavimu ir darbo vietų išvežimu į pigaus darbo šalis? Kiekvieną kartą, kai amerikiečių prezidentas Trumpas kaltina Kiniją, atimančią darbo vietas iš Vakarų viduriniosios klasės, neoliberalai kaltina automatizavimas. Žinote ką? Neoliberalai iš dalies yra teisūs. Automatizavimas atima iš mūsų didelę dalį mūsų darbo vietų. Kinija tai daro taip pat. Galutinis rezultatas nėra gražus. Daugelis Vakarų viduriniosios klasės netenka gerai apmokamų darbo vietų, ypač jaunimas. Kadangi valstybę daugiausia finansuoja piliečių mokesčiai, tai jei nėra piliečių darbo, - nėra ir mokesčių, kuriuos mokėtų tie dirbantieji (gal pageidaujate aplankyti Graikiją, kur valstybės finansai groja romansus, ir pusė jaunimo neturi darbo?). Ką daryti? Apmokestinti turtą, kurį naudoja kompanijos ir kiti darbo vietų kūrėjai, kurie nustoja kurti darbo vietas dėl automatizacijos ir darbo vietų išvežimo į Kiniją. Pelnas tampa didžiulis, kai jums nereikia nieko samdyti.

Kęstas

Kęstas portretas
Galite paslėpti tą pelną, naudodamiesi geromis mokesčių konsultacijomis. Sunku paslėpti nekilnojamąjį turtą, automobilius (net autonominius), daug gamyklų, parduotuvių, prekių, reklamų, internetinių pardavimo platformų, kompiuterių, robotų ir pan. Šie mokesčiai turėtų būti pakankamai dideli, kad kompensuotų darbo užmokesčius išnykusiems darbuotojams ir mokesčius valstybei iš tų išnykusiųjų darbuotojų.

Kęstas

Kęstas portretas
Valstybės turi susitarti, kad nebūtų kuriami mokesčių rojai, kenksmingi visiems. Na o kuo galėtume pakeisti išnykusiųjų darbuotojų pajamas? "... Sąlyginėmis visuotinėmis bazinėmis pajamomis: mokėti jas tiems, kurie turi finansinį poreikį, su sąlyga, kad jie arba stengiasi ir lanko mokymus, po kurių galėtų vėl įsidarbinti arba įsipareigoja tam tikrą laiką dirbti "meilės" darbą, padėdami kitiems žmonėms, kurie dabar aprūpinami, dirbant nemokamai ir savanoriškai. " Tai reiškia, kad turėtume pradėti mokėti savanoriams, kurie rūpinasi kitų žmonių (pagyvenusių žmonių, vaikų, sergančių, neturtingų ir kitų asmenų) gerbūviu. Tik taip galime sugrąžinti politinį stabilumą į Vakarų bendruomenes. Tik taip turtingieji gali išsaugoti jų turtus, o likusieji - jų žmogiškąjį orumą ir sveikatą. Daugiau apie tai - guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.

Putino subinlaižiams

Putino subinlaižiams  portretas
Kokio velnio jūs rūpinatės Lietuvos ir Europos Sąjungos ateitimi? Jums derėtų rūpintis Putino Rusijos ir Eurazijos ateitimi. Negi jūs besikeikdami bei koliodami Lietuvą ir toliau žadat joje vargą vargti, kada jūsų laukia šviesus Putino rojus?

Anonimas

Anonimas portretas
Kiekviena sąjunga turi pradžia ir baigtį. Šita irgi artėja link finišo.

Obana–

Obana– portretas
na cia tiesiog kaip naujasis kaspirovskis,bet ir tas nebure is kavos tirsciu apie tautos nuomone del ES,uzuot vazineje kaip su burokais i maluna–atsakykit i paprastesni klausima–ar jau greitai bus patraukti baudziamojon atsakomyben iteisinti vergvaldziai,isgrobste Lietuva,nuskurdine visapusiskai tauta,apiplese per bankus zmones? jau kaip ir laikas butu ivertinti ju triusa

Algis

Algis portretas
Manau Europa nyksta- vyksta masine invazija is Afrikos , arabu saliu. Sito kaip ir nepastebet reikia but aplamai. Merkel nusprende priimt milijonus svetimos religijos, kulturos zmoniu ir kitos salys neatsilaike spaudimui. Ateitis prasta nes atejunu gimstamumas didziulis o Europieciai, ypac Rytu Europieciai susikoncentrave i savo grozius, pinigus o ne gimstamuma.

Anonimas

Anonimas portretas
kazkokio ufonauto pezalai

uiiiiuu

uiiiiuu portretas
Tokios nesąmonės dar neskaičiau, tipo lietuviai trokšta eurosojūzo? Tie patys lietuviai, kur sovietųsojūzą sugriovė?

AKM

AKM portretas
Lietuviai mato ES ateiti ..sveciancia ne Kaledas, o ramadana

...

... portretas
Ach,kažkas LABAI girdėto: "ES susiduria su rimtais iššūkiais"... tiesa, tuomet buvo sakoma ne ES, o TSRS, o ir kalbama buvo apie 'laikinus sunkumus'.

virs 26 meteliu

virs 26 meteliu portretas
sedime mesle ir nesimato tam galo,o juk i seima renkame is geriausiu geriausius o gal atbulai.

Galerijos

Daugiau straipsnių