Kokį keršto planą „valstiečiai“ ruošia pabėgusiai D. Šakalienei?

„Valstiečiams“ nepavykus performuoti Seimo Savižudybių ir smurto prevencijos komisijos, ją bus bandoma išplėsti ir iš vicepirmininkės pareigų atleisti pas liberalus perėjusią Dovilę Šakalienę.

„Tai Lietuvos valstiečių ir žaliųjų frakcijos kvota, ir ne frakcijos narys jos negali užimti“, – penktadienį BNS sakė „valstiečių“ atstovė Agnė Širinskienė.

Ji Seimo posėdžių sekretoriate registravo nutarimo projektą dėl Seimo Savižudybių ir smurto prevencijos komisijos narių skaičiaus padidinimo. Siūloma, kad joje dirbtų ne dešimties narių, kaip dabar, o dvylika.

„Tai mums aktuali tema, daug Seimo narių nori dirbti šioje komisijoje. Frakcija laikosi nuomonės, kad jeigu žmogus nori dirbti, reikia sudaryti jam galimybę. Komisiją norime papildyti dviem nariais“, – tvirtino A.Širinskienė.

Anot jos, tas projektas nereiškia, kad komisija bus sudaroma iš naujo. A.Širinskienė pabrėžė, kad jeigu parlamentas pritars jos projektui, į komisiją bus teikiami du nauji nariai, atsižvelgiant į frakcijoms priklausančias kvotas.

„Kadangi D.Šakalienė paliko Lietuvos valstiečių ir žaliųjų frakciją, jos kvota lieka frakcijai, vadinasi, keisis trys narys“, – BNS sakė „valstietė“.

Opozicinės Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų lyderis Gabrielius Landsbergis atsargiai vertino naują „valstiečių“ iniciatyvą.

„Pirmas įspūdis – jei žmogus domisi šia tema ir nori dalyvauti komisijos veikloje, vertinu teigiamai. Tačiau ar tai netyčia nereikš, kad valstiečiai, komisijoje įgiję daugumą, nebandys pakeisti vadovybės, neatmesčiau“, – svarstė konservatorius.

Anot jo, tokiu atveju valdančiųjų elgesys būtų veidmainiškas.

„Komisija vakar (ketvirtadienį – BNS) pasitikrino pasitikėjimą Seime, manau, kad reikėtų gerbti Seimo nuomonę“, – teigė politikas.

Anksčiau „valstiečiai“ siekė išvis performuoti Seimo Savižudybių ir smurto prevencijos komisiją: siūlyta ją panaikinti ir įkurti naują – Smurto ir savižudybių prevencijos komisiją su 12 narių. Tačiau parlamentas ketvirtadienį nepritarė tokiam sumanymui.

Opozicija tokius valdančiųjų žingsnius įvertino kaip susidorojimą su dabartiniu komisijos pirmininku konservatoriu Mykolu Majausku.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pilietis

Pilietis portretas
Man ji iš karto atrodė kitos partijos šnipas.Ji sąmoningai suplanavusi buvo patekti į partiją valstiečių,matomai buvo tos partijos šnipas į kurią sugrįžo.Nepaleisčiau aš jos iš valstiečių partijos ,ji privalo grąžinti visą sumą pinigų ,kurią naudojosi ir išleido rinkimu metu.

...

... portretas
"Boba iš ratų, valstiečiams lengviau"; - ją išvis reikia iš Seimo išmest.

galiu praplauti

galiu praplauti portretas
o ka tokia komisija veikia tik pinigus ima ir ramiai posedziauja va cia tikras pinigu plovimas
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių