Klausimą A. Dulkiui apie vaistus nuo COVID-19 uždavęs D. Kepenis sulaukė premjerės reakcijos

  • Teksto dydis:

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcijos atstovas Dainius Kepenis Vyriausybės valandoje kreipėsi į ministrą Arūną Dulkį, tačiau netikėtai sulaukė premjerės Ingridos Šimonytės atsakymo.

„Noriu paklausti sveikatos ministro. Štai, girdime, kad visa eilė pasaulio šalių randa vaistus ir tokiu būdu vis mažiau reikia testų ir vis mažiau reikia vakcinų, kadangi įveikia kovidą vaistų pagalba. Kada Lietuva pradės įsivesti naujus vaistus ir pradės žmones gydyti, tokiu būdu mažindama poreikį testams. Antra klausimo dalis apie imunitetą. Jis, kaip žinia, yra dviejų dalių – specifinis ir natūralus, bendras. Kada jūs pradėsite informuoti visuomenę apie natūralaus imuniteto palaikymo būdą? Kada pradėsite tai daryti? Kol kas apie tai nieko negirdime. Kai tuo tarpu tie žmonės, kurie turi natūralų imunitetą, jie demonstruoja, kad žymiai lengviau ir paprasčiau įveikia šią ligą“, – Vyriausybės valandoje kalbėjo D. Kepenis.

Į šiuos politiko užduotus klausimus pirmoji panoro atsakyti I. Šimonytė.

„Aš norėčiau vis dėlto pradėti. Ar jūs galite man pasakyti, jūs, žmonės, kurie vadina registruotas vakcinas eksperimentinėmis, koks yra registruotas vaistas kurioje nors vaistų priežiūros agentūroje, registruotas, išbandytas ir naudotas, kurio Lietuva nenaudoja. Ponas klausia apie vaistus, jis žino, apie ką klausia. Aš norėčiau nors vieną pavadinimą išgirsti“, – į D. Kepenį kreipėsi premjerė.

„Paminėkite konkretų vaistų, kurio jūsų nuomone Lietuva nenaudoja. Ar mes nenaudojame to arklių vaisto, kurį naudoja savavališkai kai kurie žmonės, turintys alternatyvią nuomonę apie gydymąsi“, – kalbėjo I. Šimonytė.

Premjerei antrino ir sveikatos apsaugos ministras A. Dulkys.

„Noriu papildyti. Kas liečia vaistus, jų yra įvairių ir jie yra dar tyrimų stadijoje. Taip, kaip ir vakcinų atveju, taip ir šitų vaistų atveju, Europos Komisija yra suorganizavusi koordinuotą mechanizmą, kuriame dalyvauja visų Europos Sąjungos šalių atstovai, tame tarpe ir Lietuvos. Kai tokie vaistai pasieks atitinkamas savo stadijas, bus patvirtinti atitinkamų agentūrų, jie ateis kaip ir kiti medikamentai į Lietuvos gyvenimą“, – situaciją komentavo A. Dulkys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

dk

dk portretas
KO CIA TAIP AISTRINGAI VISI RASO APIE TA NAUJA VAISTA? Europos Sajungoje jis dar neregistruotas ir NE VIENA ES VALSTYBE jo neturi. Tai ko cia puldinejat Lietuva? Ir kodel taip norite tu nauju piliuliu apie kurias kol kas tik zinoma kad gydymo kursas gana brangus - 700 doleriu ir Jungtineje Karalysteje is pradziu bus skiriamas TIK LABIAUSIAI PAZEDZIAMIEMS pilieciams JK kol kas vienintele kuri uzpirko ta vaista, kuis vadinasi LAGEVRIO (Molnupiravir). Europos EMA atliks tyrimus ar jis tinkamas naudoti ES

realiai

realiai portretas
Realiai vaistai nuo covid jau yra , Jungtinė Karalystė jau registravo USA kompanijos Merck vaistus, Pfizer pranešė sukūrusi vaistus ir taip toliau, žinoma ES vaistų kontrolė dar jų nėra patvirtinusi, bet tai ateitis, tik PIŠ nupušėliai ignoruoja, nes užsakyta ir privaloma nupirkti 16 milijonų dozių eksperimentinių vakcinų, perka ir dalija labdarai, nes to šlamšto nėra kur dėti, o galiojimas baigiasi.

be pykčio

be pykčio portretas
Šiaip premijerė nėra nei virusologijos, nei imunologijos nei medicinos specialistė. Ji buhalterė. Todėl pasisakinėti medicinos temomis net jei esi premijerė nekorektiška. Be to, neaišku, kodėl visur pasisako politikai? Kur virusologai ir imunologai? ne onkoimunologai o tikrieji specialistai. Kodėl jie tyli?
VISI KOMENTARAI 88

Galerijos

Daugiau straipsnių