Kitąmet Seimas planuoja beveik 30 mln. eurų išlaidų

  • Teksto dydis:

2017 metais Seimo kanceliarija planuoja 29 mln. 892 eurų biudžetą.

Tokiam projektui šią savaitę pritarė parlamento vadovybė.

Pagal valdybos patvirtintą planą, 17 mln. eurų sudarys išlaidos darbo užmokesčiui, 896 tūkst. eurų numatyta turtui įsigyti.

Planuojamas kitų metų Seimo biudžetas truputį mažesnis už šiemetinį (30,666 mln. eurų), bet truputį didesnis už 2015-ųjų (28,595 mln. eurų).

Seimo vicepirmininkas socialdemokratas Algirdas Sysas BNS sakė, kad minėtą sumą kitiems metams nustatė Finansų ministerija. Parlamento kanceliarija prašė didesnės sumos. Kadangi Finansų ministerija jos nepatvirtino, A.Sysas teigė, kad kitąmet turės likti dar ekonominės krizės metu sumažintos reprezentacijai ir parlamentinei veiklai skirtos išlaidos.

Planuojama, kad kitąmet maždaug 0,5 mln. eurų didės išlaidos turtui įsigyti. Parlamento vicepirmininko teigimu, tai daugiausia susiję su tuo, kad visiems parlamentarams bus perkama nauja kompiuterinė įranga.

„Visiems Seimo nariams kadencijos pradžioje perkama nauja įranga, nes senoji jau būna susidėvėjusi“, – BNS sakė A.Sysas.

Anot jo, nedidelis darbo fondo augimas susijęs su didėjančiomis priemokomis už darbo stažą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

aš portretas
Galiu tik sušukti: JĖZAU!

geras

geras portretas
jo jau dabar planuoja kad edalo prie lovio pakaks o jei nepakaks sumazins pensijas ir dasides jiems su kiaules akimis ziuret i baudziauninkus visai negeda

Viktoras

Viktoras portretas
Ne 30 proc, o 50. O dar jų optimizmą galim sumažinti RINKIMUOSE!!!!
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių