Kitais metais Lietuvoje – net treji svarbūs rinkimai

Kitais metais Lietuvoje vyks treji rinkimai - Lietuvos prezidento, Europos Parlamento ir savivaldybių tarybų.

Lietuvos prezidento rinkimai vyks 2019 m. gegužės 12 d. Europos Parlamento rinkimai Lietuvoje - kitų metų gegužės 26 d. Kovo 3 d. bus surengti savivaldybių tarybų rinkimai.

Tokias rinkimų datas antradienį priimdamas nutarimus nustatė Seimas.

Prezidento rinkimų įstatymas numato, kad šalies prezidentą renka Lietuvos Respublikos piliečiai penkeriems metams, remdamiesi visuotine, lygia ir tiesiogine rinkimų teise, slaptu balsavimu.

Respublikos prezidentu gali būti renkamas Lietuvos Respublikos pilietis pagal kilmę, ne mažiau kaip trejus pastaruosius metus gyvenęs Lietuvoje, jeigu jam iki rinkimų dienos yra suėję ne mažiau kaip keturiasdešimt metų ir jeigu jis gali būti renkamas Seimo nariu.

Europos Parlamento rinkimų datą siūloma Seimui paskelbti vadovaujantis Lietuvos Respublikos rinkimų į Europos Parlamentą įstatymo nuostatomis.

Europos Parlamento (EP) rinkimai Europos Sąjungos (ES) šalyse vyks gegužės 23-26 dienomis.

Seimas, vadovaudamasis Konstitucija ir savivaldybių tarybų rinkimų įstatymu, turės balsavimu apsispręsti ir dėl savivaldos rinkimų datos paskyrimo.

Savivaldybių tarybų nariai renkami ketveriems metams, remiantis visuotine ir lygia rinkimų teise, slaptu balsavimu tiesioginiuose rinkimuose pagal mišrią rinkimų sistemą.

Savivaldybės tarybą sudaro savivaldybės tarybos nariai. Vienas tos savivaldybės tarybos narys yra meras.


Šiame straipsnyje: rinkimaidatos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Dievas

Dievas portretas
Bandytai renka Bandytus , veltaede jau isibezdejo dvi kadencijas uzleis naujiems zulikams,Zmones ziurekyt tik save ir nepsiduokyt tiems jie niekom jums nedaro ryja tik sau. Greiciau koks agresorius juos isnaikyntu iskelciau pirmas veliaca Valio ! Tai TYKEAS DZIAUGSMAS BUTU VELTAEDZIAMS.

hahaha

hahaha portretas
cha rinkimai...turetu but kad i prezidentus but isgyvenes nepertraukiamai lt 10 metu,ir moketu gerai lietuviskai, o tai dabar bet koks arabas is arabijos gali balatiruotis...

Zelemunčikas

Zelemunčikas portretas
Tie rinkimai kitais metais svarbūs yra tiem,kuri nori būti prezidentais,merais arba europarlamentarais,kitiems lietuviams nesvarbūs.Amen.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių