Kiek kartų prezidentė vetovo šio Seimo įstatymus?

  • Teksto dydis:

Devintųjų kadencijos metinių išvakarėse prezidentė Dalia Grybauskaitė prisiminė senokai naudotą teisinį įrankį – Seimo priimto įstatymo veto. Statistika rodo, kad dabartinę valdžią prezidentė tokiais sprendimais „skriaudžia“ kur kas rečiau nei ankstesnių kadencijų valdančiuosius, rašo „Verslo žinios“.

Artėja dabartinio Seimo kadencijos vidurys, darbuojamasi kiek mažiau kaip dvejus metus, bet prezidentė tik keturis kartus taikė veto teisę. 2009 – 2012 metais valstybės vadovė iš viso pasirašė 27 dekretus dėl įstatymų vetavimo, taigi vidutiniškai po devynis per metus, o 2012 –2016 metais tokių dekretų buvo 24.

„Verslo žinių“ skaičiavimu, per devynerius metus D. Grybauskaitė iš viso pasirašė 55 dekretus dėl Seimo priimtų įstatymų vetavimo. Remiantis jais parlamentarams grąžinta pakartotinai svarstyti bemaž 90 teisės aktų, tai sudaro apie 2 proc. visų parlamento priimtų įstatymų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tadas

Tadas portretas
Darykit, Prezidente, viską, ką galit, ginkit žmones, neleiskit valdžiai savivaliauti. Labai nusivyliau išrinktaisiais

aš portretas
Gerb. Prezidente, pasidomėkite, kaip yra su Vilniaus metro, kas ten darosi, kokios jėgos nori leidimo statyti metro, kodėl daug seimūnų pritaria. Tegu geriau skiria vaikam didesnes išmokas, mažina skurdą, grąžina lietuvius į šalį.

Anonimas

Anonimas portretas
KGB PROSTITUTE
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių