Kiaulienos iš Baltijos šalių ir Lenkijos į Rusiją nebus leista įvežti bent 3 metus

  • Teksto dydis:

Rusijos veterinarijos ir fitosanitarijos tarnybos („Rosselchoznadzor“) vadovas Sergejus Dankvertas pareiškė, kad draudimai importuoti kiaulieną iš Lietuvos, Latvijos, Estijos ir Lenkijos nebus atšaukti bent trejus metus.

Tai jis sakė Rusijos verslo dienraščio „Vedomosti“ interneto svetainėje penktadienį paskelbtame interviu.

Jo teigimu, Baltijos šalims ir Lenkijai Rusija taikys kitokius reikalavimus nei kitoms Europos Sąjungos šalims, nes čia buvo užfiksuota afrikinio kiaulių maro atvejų.

„Afrikinio kiaulių maro atvejai buvo nustatyti Lenkijoje, Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje ir tai reiškia, kad šioms šalims nebus leista tiekti kiaulienos greičiau kaip po trejų metų“, - teigė S.Dankvertas.

Anot jo, Baltijos šalių ir Lenkijos gamintojų Rusija negali vertinti taip, kaip ketino vertinti Danijos ir kitų šalių, nesusidūrusių su kiaulių maru, gamintojus.

Rusija šią savaitę paskelbė, kad techniniuose pokalbiuose sutarė su kai kuriomis ES valstybėmis (Prancūzija, Vokietija, Italija, Danija, Nyderlandais bei Vengrija) atnaujinti prekybą. Prancūzija pranešė, kad pasiekė preliminarų susitarimą dėl kiaulienos eksporto atnaujinimo. Visgi penktadienį „Rosselchoznadzor“ pranešė stabdanti planuotus patikrinimus Prancūzijos, Italijos, Vokietijos, Danijos, Vengrijos ir Nyderlandų įmonėse dėl prekybos atnaujinimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ka gi

Ka gi portretas
reikėtų ir mums boikotuoti rusų alkoholinius gėrimus,maisto prekes ir pan.,kadangi parduotos prekės duoda įplaukas į Rusijos biudžetą.

Jonas Lietuvis

Jonas Lietuvis portretas
Rusams yra puiki galimybė grįžti namo į Rusiją ir auginti kiaules, ūkininkauti. Ten duoda ir išmokas gyvenimui ir verslo pradžiai.

To reikia

To reikia portretas
nesvaig !!!Valgai ir valgysi tik norvegiska slamsta , kadangi Lietuvos ukius sugriove ES .Ijung smegenius besmegeni.Kur tu Lietuvoi matai fermas ?
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių