Kas vadovaus Krašto apsaugos ministerijai?

Kol kas realiausi tarp kandidatų eiti krašto apsaugos ministro pareigas, LRT.lt žiniomis, yra ambasadorė Danijoje ir Islandijai Gintė Damušytė, ambasadorė Jungtinėje Karalystėje Asta Skaisgirytė ir užsienio reikalų viceministras Raimundas Karoblis.

Trys vardai

R. Karoblis teigia esantis karjeros diplomatas ir apie ministro portfelį niekada negalvojęs. Tačiau, kalbėdamas su LRT.lt, užsienio reikalų viceministras neneigė girdėjęs kalbų, kad jis galėtų būti siūlomas į krašto apsaugos ministrus.

„Girdėjau vieną gandą, bet ne iš prezidentūros, o iš kitur. Man niekas nesiūlė. Prezidentė anksčiau yra siūliusi nuo ambasadoriaus iki kai kurių kitų pozicijų. Dabartinė viceministro, atsakingo už Europos santykius ir užsienio prekybą, pozicija mane visiškai tenkina. Kaip tenkintų ir bet kurios kitos opcijos toje pačioje diplomatinėje tarnyboje. Nežinau, taip paklausėt... Galiu pasakyti, kad, kai siūlė pirmininkavimo laikotarpiu ambasadoriumi, irgi nebuvo entuziastų. Žiūrėsime. Aš esu karjeros diplomatas. Mano preferencija būtų ta, kuri yra dabar. Apie ministrus niekada nesu galvojęs“, – teigė R. Karoblis.

Savo ruožtu Lietuvos ambasadorė Jungtinėje Karalystėje A. Skaisgirytė teigė esanti absoliučiai nustebinta, kad jos pavardė atsidūrė tarp galimų kandidatų vadovauti šalies gynybai.

„Juokaujat? Jūs juokaujat? Baikit, čia turbūt juokas. Nemanau, jūs pirmas, kuris man tai sako. Tai priimu kaip trečiadienio pokštą“,  – LRT.lt kalbėjo A. Skaisgirytė. Diplomatė teigė hipotetinių variantų nesvarstanti. „Kol kas esu pasinėrusi į Jungtinę Karalystę“, – pridūrė ambasadorė.

Šių metų vasarą paskirta Lietuvos ambasadorė Danijoje ir Islandijai G. Damušytė nebuvo linkusi komentuoti šio klausimo.

„Nieko negirdėjau ir nekomentuosiu. Man tai naujiena. Nesu linkusi komentuoti tokio klausimo, ačiū“, – lakoniškai atsakė G. Damušytė.

Savo ruožtu prezidentės Dalios Grybauskaitės pasiūlytas kandidatas į premjero postą Saulius Skvernelis dar kartą pakartojo, kad kol kas nekomentuos galimų kandidatų į ministrus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

R

R portretas
Prašau,tik ne moteris!!!

kandidatai

kandidatai portretas
Valatka, Bruneris ir Jakelaitis. Patys "geriausi".

Pinokis

Pinokis portretas
Tai vyksta todėl, kad "valstiečiai" nebuvo nuimatę ir neturi konkrečių kandidatūrų. Ne laikas lakinti šunis kai reikia medžioti. Karbauskis tikėjosi, kad dirbs su konservatoriais, pas kuriuos didesnis ministrų pasirinkimas. Dabar teks pačiam dirbti stumtraukiu.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių