Kas Seime užims E. Masiulio kėdę?

Pavasarį Seimo nario mandato netekusio buvusio Liberalų sąjūdžio pirmininko Eligijaus Masiulio kėdė parlamento posėdžių salėje artimiausiu metu nebebus tuščia. Paskutinėje eilėje esantį krėslą žada šildyti naujai į Seimą išrinktas klaipėdietis Gintaras Vaičekauskas, kuris tikina nemanąs, jog ši vieta jam bus prakeikta.

Sėdės salės gale

"Aš neturiu prietarų ir visai nebijau sėsti į šitą kėdę. Vieta gera, paskutinėje eilėje, mokykloje tai buvo vadinama "galiorka". O "galiorka" yra vertybė. Visą gyvenimą sėdėdavau arba pirmame suole, arba paskutiniame. Iš dešinės man sėdės liberalas Virgilijus Alekna, nes jis kitose vietose netelpa. Buvome į priekį nuėję, negerai ten. Sėdėsime gale, mus skirs tarpas tarp kėdžių eilių", – pirmuosius įspūdžius po pažintinių mokymų Seime pasakojo G.Vaičekauskas.

Klaipėdiečio kaimynu kairėje pusėje veikiausiai taps trakiškis Jonas Liesys.

Seimo naujokas G.Vaičekauskas teigė, kad susipažinimo su Seimo užkulisiais įspūdžiai kol kas menki.

"Painu ten. Taip, ilgai vedė koridoriais", – juokėsi klaipėdietis.

Numeriai 777

Televizijos laidą apie avarijas pajūrio krašte rengęs G.Vaičekauskas pasakojo, kad jam taip pat buvo įdomu pasidairyti po Seimo vidinį kiemą, kur savo automobilius laiko politikai ir Seimo kanceliarija.

"Kai aš įsukau pro vartus savo BMW, kuris pagamintas prieš 14 metų, apsaugininko paklausiau, ar yra matęs dar tokių automobilių. Žmogus suprato, apie ką aš, ir nusišypsojo, sakė yra matęs visko. Nustebino Seimo autoparkas, labai nustebino. Ypač kolegos iš valdančiosios daugumos. Ten tokių automobilių yra, kuriuos daugelis tik kataloguose matęs. Neblogai gyvena "valstiečiai", o ir valstybiniuose numeriuose – trys septynetai", – reziumavo G.Vaičekauskas.

Kol Seimo nariai dar nėra prisiekę, jiems neskirstomi ir kambariai Seimo viešbutyje.

Laikinai politikos naujokus Seimo kanceliarija apgyvendino netoliese esančiame viešbutyje.

Neužteks vietų?

Iš visų naujai išrinktų Seimo narių net 78 gyvenamąją vietą yra deklaravę ne Vilniuje. O Seimo viešbutyje tik 71 vieta.

Kur teks dėti 7 Seimo narius, kuriems gali neužtekti gyvenamojo ploto?

"Tikrasis poreikis paaiškės kitą savaitę. 78 Seimo nariai neregistruoti Vilniuje, tačiau tai dar nereiškia, kad jie neturi gyvenamojo ploto. Pirmiausia reikia sulaukti visų Seimo narių prašymų dėl apgyvendinimo. Jei pritrūks vietos, tada ir galvosime", – žadėjo Seimo kanclerio pavaduotojas Antanas Dimaitis.

Kambarius Seimo viešbutyje politikai dalijasi burtų būdu.

"Kad paskui nesiskųstų, jog geresnį kambarį davė už gražias akis. Dažniausiai tarpusavyje jie nesikeičia, kad arčiau vienas kito gyventų. Kur gyvens, priklauso nuo jų pačių laimingos rankos", – aiškino A.Dimaitis.

Pavyzdžiui, Seimo senbuvis Petras Gražulis gali džiaugtis laiminga ranka, nes jam yra tekęs trijų kambarių butas.

Liberalas Eugenijus Gentvilas viešai yra minėjęs, kad jo ranka nebuvo tokia laiminga – politikui teko butas, kurio virtuvė yra be lango.

Naujieji Seimo nariai priesaiką duos pirmadienį. Pirmajame Seimo posėdyje bus išrinkta naujo parlamento vadovybė – pirmininkas ir jo pavaduotojai.

Pirmajam Seimo posėdžiui vadovauja pats vyriausias parlamentaras.

Klaipėdiečiai į šalies parlamentą delegavo tris naujokus – G.Vaičekauską, Dainių Kepenį ir Algimantą Kirkutį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Monika

Monika portretas
Kad be dievo pagalbos tai labai gerai, vadinasi dirbs savo jėgomis, o tie, kas su dievo pagalba, man nepatikimi. Nesekmės atveju viską suvers dievui, nekaltas, nes dievas man nepadėjo.Gerbiu tokius sąžiningus, nemeluojančius seimo narius.G.Vaičekauskas taip pat tame saraše.

Klausimas

Klausimas portretas
O kas užims Masiulio vietą Lukiškėse?

tam Gėėėdaaa

tam Gėėėdaaa portretas
Ne visi gi žmonės yra kvaili, todėl ir netiki į tą jūsų dievą.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių