Kas laukia partijos sprendimui nepaklususių Seimo socialdemokratų?

Situacija socialdemokratų partijoje ir toliau kaista – vyksta karštos diskusijos, kaip partija turėtų pasielgti savo narių parlamentarų atžvilgiu, kurie nepakluso partijos sprendimui trauktis iš valdančiosios koalicijos su „valstiečiais“.

Pagal socialdemokratų statutą už tai gresia net pašalinimas iš partijos. Tad kokie nuobaudų variantai svarstomi?

Partijos lyderis Gintautas Paluckas LRT.lt teigė, kad jau gautas ne vienas prašymas, kad dalies Socialdemokratų frakcijos Seime narių elgesys būtų svarstomas partijos Etikos ir procedūrų komisijoje. Ir tokių prašymų daugėja.

„Gerbiu Lino Linkevičiaus sprendimą palikti partiją, nes jam svarbiau – užsienio reikalų ministro postas. Tačiau kitų frakcijos narių sprendimas likti valdančiojoje koalicijoje turi įtakos partijos reputacijai. Man nesuprantamas jų apsimetimas, kad viskas – gerai. Jie atsiribojo nuo partijos ir tolsta nuo jos“, – įsitikinęs G. Paluckas.

Socialdemokratų senbuvis Algirdas Sysas, dalyvavęs derybose su „valstiečiais“ dėl valdančiosios koalicijos sudarymo ir manęs, kad geriau apsieiti be jos, buvo kategoriškas: „Juos (frakcijos kolegas, nepaisančius partijos sprendimų – LRT.lt) reikia šalinti iš partijos. Gal ne visus iš karto. Gal reikėtų po vieną. Tai turėtų padaryti partijos Etikos ir procedūrų komisija. Juk reikia gerbti partiją ir jos taisykles, kurias patys pasirašėme.“

Jis taip pat stebėjosi tuo, kad tik po Socialdemokratų frakcijos posėdžio paaiškėjo, jog dešimt jos narių susitarimą su „valstiečiais“ toliau dirbti koalicijoje pasirašė dar sekmadienį.

„Tai kam mes dvi valandas frakcijoje posėdžiavome? Kas čia per farsas? Man nesuprantama, kai partijos bičiuliai aiškina, esą dirba koalicijoje ne dėl postų, tačiau įvairiomis priemonėmis siekia juos išsaugoti“, – nusivylimo partijos kolegų elgesiu neslėpė A. Sysas. Jam teks netrukus atsisveikinti su Seimo Socialinių reikalų ir darbo komiteto pirmininko pareigomis.

(BFL nuotr. - Algirdas Sysas)

Seimo vicepirmininkė Irena Šiaulienė, esanti tarp tų socialdemokratų, kurie panoro likti valdančiojoje daugumoje su „valstiečiais“, paklausta, kaip vertina tai, kad partijos bičiuliai diskutuoja ir apie patį griežčiausią sprendimą – šalinti nepaklusnius parlamentarus iš partijos, siūlė palaukti, kol atauš emocijos: „Nemanau, kad bus priimti panašūs sprendimai. Tegul diskutuoja (partijos kolegos – LRT.lt). Nereikėtų eskaluoti emocijų. Tegul jos atslūgsta.“

I.Šiaulienė teigė mananti, kad negalima priešinti partijos ir valstybės interesų. Ji įsitikinusi, kad svarbiausia – stabilumas valstybėje.

„Mes juk prisiekėme Seime ir mūsų mandatas laisvas, bet vykdysime socialdemokratinę programą“, – teigė Seimo vicepirmininkė.

Vertindama Seimo kuluaruose vykstančias diskusijas, esą dalis Socialdemokratų frakcijos narių, nepritariančių partijos pozicijai dėl pasitraukimo iš koalicijos su „valstiečiais“, galėtų pereiti į šių gretas, socialdemokratų senbuvė tokią galimybę paneigė: „Mes ne tam padarėme šį žingsnį (sudarė frakcijų koaliciją su „valstiečiais“ – LRT.lt) ir nereikėtų galvoti, kad nuėjome pas „valstiečius“.

Socialdemokratų garbės pirmininkas, politikos veteranas Česlovas Juršėnas siūlė neskubėti daryti išvadų ir sprendimų dėl tų partijos narių, dirbančių Seime, kurie pareiškė norą ir toliau likti valdančiojoje daugumoje: „Reikia viską apsvarstyti ir pasverti. Tik po to daryti išvadas. Dar nėra taip buvę, kad partijoj nebūtų diskusijų ir skirtingų nuomonių.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
paskolos pasiūlymas Sveiki Jūs ieškote finansavimo, kad atgaivintumėte savo veiklą, kad įgyvendintumėte projektą arba įsigytumėte butą, bet, deja, bankas jums kelia sąlygas, kurių jūs negalite įvykdyti. Aš siūlau paskolas nuo 5 000 eurų iki 50 000 000 eurų ir daugiau visiems asmenims, kurie sugebės grąžinti palūkanas už 3 proc. Per metus. Taigi, jei jums reikia paskolos, kad išeitumėte iš aklavietės arba norėdami patenkinti savo asmeninius poreikius, galite susisiekti su mumis elektroniniu paštu, norėdami gauti paskolą per 48 valandas. Pasiūlymas galioja visiems asmenims, rimtiems ir labai geram pobūdžiui. El. Paštas: celyalegria007@gmail.com NB: nėra sunku susilaikyti Ponia Cely Alegria Finance

darius

darius portretas
Absurdiškai gyvename..Jei rinkėjas rinko mykoliuką kaip socdemą,skaitė jo platformą,dėjo viltis ir linkėjo sėkmės biuletenį dėdamas ške dėžutėn... O dabar mykoliukas nebenori būti socdemu! --Nebenori-mandatą ant stalo!

Paluckas ir anūkas - susikūkavo

Paluckas ir anūkas - susikūkavo portretas
Paluckas užkibo ant broilerio kabliuko ir žaidžia žaidimus nieko bendra neturinčius su Lietuvos gerove, jam turėtų būti apkalta ir von nuo valdžios, beje jis teistas berods už korupciją
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių