Kandidatas į aplinkos ministrus – iš nevyriausybinio sektoriaus

Aplinkos ministru siūlomą 46-ių metų Kęstutį Navicką „valstiečiams“ rekomendavo aplinkosaugininkų ir žaliųjų bendruomenė, į Vyriausybę jis ateina iš nevyriausybinio sektoriaus.

Darnaus vystymosi valdymo ir administravimo specialybę turintis K.Navickas šiuo metu yra Lietuvos Aplinkosaugos organizacijų koalicijos pirmininkas.

Buvęs Lietuvos žaliųjų partijos vadovas, parlamentaras Linas Balsys teigė, kad jam bus naudingas įdirbis ir įgauta praktika „rimtoje nevyriausybinėje organizacijoje - Baltijos aplinkos forume, tačiau jis turės plėsti akiratį.

„Nevyriausybininkai Lietuvoje, ypač aplinkosaugos srityje, įpratę būti siaurų sričių specialistais, dirba nuo projekto iki projekto, dažnai gali pritrūkti platesnio požiūrio į problemas, su kuriomis kaip vyriausybininkai nedirbę“, - BNS sakė L.Balsys.

Žaliųjų judėjime su K.Navicku susipažinęs, Žaliųjų frakcijos Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungoje steigėjas Tomas Tomilinas sako, kad būsimas ministras „eina į kompromisus, bet ne per daug, nėra tas žmogus, kuris dėl postų ar konjuktūros atsisakytų savo vertybių“.

Jis sako, kad K.Navickas nuo pat judėjimo už Lietuvos nepriklausomybę dalyvavo aplinkosauginėje veikloje.

„Pagrindinis jo bruožas, dėl kurio visi bus vieningi, manau, ir įvertins, yra tai, kad jis yra vienas iš Sąjūdžio lyderių, nors tada dar buvo jaunuolis. Buvo su Sauliumi Griciumi ir kitais žaliųjų judėjimo bangos kėlėjais“, - BNS teigė T.Tomilinas.

Anot jo, K.Navickas yra vienas iš Jono Ohmano filmo „Žalieji muškietininkai“, pasakojančio apie bene ryškiausią Lietuvos nepriklausomybės atgavimo laikų ekologini ir etnologinį judėjimą „Atgaja“, herojų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių