Kandi V. Blinkevičiūtės replika: gal G. Landsbergis tegul perkrauna savo kompiuterį, o ne valdžią?

Konservatorių sukeltą politinę krizę reikia spręsti greitai, jei dabartinė valdžia to nesugeba, socialdemokratai pasirengę prisiimti atsakomybę, teigia opozicinės Lietuvos socialdemokratų partijos pirmininkė.

„Mūsų, socialdemokratų, nuomonė dėl galimų pirmalaikių Seimo rinkimų nesikeičia. Jeigu nebus efektyvių žingsnių sprendžiant Vyriausybės valdymo ir reputacijos krizę, esame pasiruošę prisiimti atsakomybę“, – šeštadienį per partijos suvažiavimą sakė Vilija Blinkevičiūtė.

Kaip būtent socialdemokratai prisiimtų atsakomybę, ji nepaaiškino.

Anksčiau LSDP skelbė, kad jei konservatoriai tikrai siekia pirmalaikių Seimo rinkimų, pirmiausia turėtų pasitraukti Ingridos Šimonytės Vyriausybė. Tuo metu Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai siūlo priešingą scenarijų – iš pradžių balsuoti dėl pirmalaikių rinkimų, o jeigu jų nepavyksta paskelbti, Ministrų kabinetas atsistatydina.

V. Blinkevičiūtė šeštadienį sakė, kad tęsiantis karui Ukrainoje, artėjant recesijai, būtina imtis greitų ir veiksmingų ekonominių bei socialinių sprendimų.

„Konstitucijoje yra įtvirtintas atsakingo valdymo principas. Susiklosčiusią politinę krizę valdantiesiems reikia išspręsti greitai. Ir taškas“, – kalbėjo socialdemokratų lyderė.

Ji tvirtino, kad LSDP nepriimtina tai, kas dabar vyksta Seime ir Vyriausybėje.

„Gabrielius Landsbergis skelbia nusiteikęs viską sugriauti. Tiesa, gražiau Gabrielius Landsbergis sako: perkrauti. Nori esą perkrauti visą Seimą ir Vyriausybę. Čia man kyla klausimas gal geriau tegu persikrauna savo kompiuterį“, – kalbėjo V. Blinkevičiūtė.

Anot jos, šiuo metu Seime ir valdančiojoje daugumoje girdimos rietenos yra neeilinės.

Užuot pasikalbėję tarpusavyje, koalicijos partneriai svaidosi įžeidimais.

„Užuot pasikalbėję tarpusavyje, koalicijos partneriai svaidosi įžeidimais. (...) Niekas, kaip visada, nieko nežino, kas ten, koalicijoje, realiai vyksta. O tada patys stebisi, piktinasi pamatę rezultatus ar laiškus. Ir tada vėl viskas iš pradžių“, – sakė politikė.

Socialdemokratės teigimu, jei centro dešinės Vyriausybė nebegali ar nebenori dirbti, ji turi atsistatydinti arba tardamasi su prezidentu keisti dabartinės Vyriausybės sudėtį.

„Dabar viskas aukštyn kojomis. Matyt, konservatoriai taip bando laimėti laiko ir sugalvoti, ką daryti toliau“, – svarstė V. Blinkevičiūtė.

„Kol kas atrodo, kad vis tik sąmoningai siekiama politinės suirutės konservatoriams sprendžiant savo bėdas valdžioje. Bandoma dėl krizės Vyriausybėje apeiti prezidentą ir permetama atsakomybė visam Seimui. O Vyriausybė tarsi lieka šešėlyje. Negi joje ir su ja viskas gerai?“ – klausė ji.

Valdančioji Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD) siūlo rugsėjo 10 dieną skelbti pirmalaikius Seimo rinkimus, taip siekiant visos politinės sistemos perkrovimo dėl neskaidrių išmokų savivaldoje.

Visuomenininkas Andrius Tapinas paskelbė, kad kai kurie savivaldos politikai transportui, ryšiams, kanceliarinėms prekėms išleido tūkstančius eurų, nepaisant to, kad per pandemiją judėjimas ir kitokia veikla buvo smarkiai apriboti, pylėsi kurą mokėdami daug skirtingų banko kortelių, skirtinguose miestuose beveik tuo pačiu metu. Keletas savivaldos politikų yra patvirtinę, jog pateikdavo fiktyvius čekius, kad galėtų gauti išmokas.

Šešėlis dėl neskaidraus lėšų naudojimo mestas ant įvairių politinių partijų narių, tarp jų – ir dabartinių ministrų. Negalėdama dokumentais pagrįsti išlaidų dirbant Kauno miesto savivaldybės taryboje iš švietimo, mokslo ir sporto ministrės pareigų pasitraukė konservatorė Jurgita Šiugždinienė.

Paskelbti pirmalaikius parlamento rinkimus gali ne mažiau kaip 85 Seimo nariai iš 141.



NAUJAUSI KOMENTARAI

r

r portretas
Antrą kadenciją sodemai Seime yra sulindę konservatoriams be muilo į užpakalį, Ir kaip opozicija visą laiką tik tyliai tupi, Blinkevičiūtė tik lanksčiai prisitaiko ir su visa partija nieko gero nenuveikė dėl Lietuvos žmonių,Jos ginamas Sinkevičius pasišiukšlino ir dar taip žemai ,kad jau ir nėščios žmonos argumentams prireikė, Toks veikėjas jau turi būti iš partijos šalinamas, nes jei nesugavo tai ne vagis yra žemos moralės pavyzdys.Ir toks entuziazmas prakišant partnerystės įstatymą,lyg dabr seksulinių mažžumų norai yra aukščiau visko,

Užuojauta

Užuojauta portretas
Palundra!!! Mažėja gandragalvių gretos - vieni bėga pas Skvernelį, kiti po Blinkevičiūtės sijonu slepiasi.

Nesusipratimas

Nesusipratimas portretas
Kodėl "byrantys spaliai iš s....." neturi vyšyvankos marškinių, kokia nepagarba. PIŠ visą savaitę vaikščiojo (ar kada matėte ją su lietuviškais tautiniais rubais??) tai gal kolegei galėjo kokį maišą surasti.
VISI KOMENTARAI 96

Galerijos

Daugiau straipsnių