KAM vadovai ministrų pasitarime Helsinkyje aptars situaciją regione

  • Teksto dydis:

Krašto apsaugos ministerijos vadovai Helsinkyje vykstančiame Šiaurės grupės šalių ministrų susitikime Helsinkyje aptars saugumo situaciją regione bei grėsmių riziką.

Į Helsinkį taip pat ketina atvykti Jungtinių Amerikos Valstijų gynybos sekretorius Jamesas Mattisas (Džeimsas Metisas). Jis su pirmuoju oficialiu vizitu Lietuvoje lankėsi šią gegužę.

Pirmadienį prasidedančiame Šiaurės ir Baltijos šalių aštuntuko susitikime dalyvaus krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis bei viceministras Edvinas Kerza, juose ketinama aptarti saugumo situaciją regione, apsikeisti informacija ir įžvalgomis apie grėsmes ir galimas bendras priemones joms atremti.

Taip pat bus diskutuojama apie šalių dalyvavimą tarptautinėse misijose ir operacijose, NATO ir ES bendradarbiavimą stiprinant šalių saugumą, numatoma aptarti ir Europos Sąjungos formate inicijuojamą struktūrinį gynybos bendradarbiavimą (PESCO).

Tradiciškai Šiaurės ir Baltijos šalių gynybos ministrų susitikimuose dalyvauja Danijos, Estijos, Latvijos, Lietuvos, Norvegijos, Suomijos ir Švedijos gynybos ministrai bei Islandijos užsienio reikalų ministerijos Gynybos departamento vadovas. Šiaurės grupės gynybos ministrų susitikime papildomai dalyvauja Didžiosios Britanijos, Lenkijos, Nyderlandų ir Vokietijos atstovai.

Šiaurės ir Baltijos šalių aštuntukas (Nordic - Baltic 8) – neformalus 25 metus veikiantis penkių Šiaurės ir trijų Baltijos valstybių vyriausybių bendradarbiavimo formatas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių