Kaip atrodo statistinis kandidatas į Seimą?

  • Teksto dydis:

48,9 metų vyras, vardu Vytautas arba Kęstutis, lietuvis su aukštuoju išsilavinimu, deklaravęs turto už 165 tūkst. 927 eurų, rinkimuose kandidatuojantis ne pirmą kartą – taip atrodo statistinio kandidato į parlamentą portretas, pranešė Vyriausioji rinkimų komisija (VRK).

Jos duomenimis, spalio 9 dieną vyksiančiuose Seimo rinkimuose kandidatuoja 1416 asmenų, iš jų daugiau nei du trečdaliai (69 proc.) yra vyrai.

Didžiausioms partijoms atstovaujančių kandidatų sąrašuose iki 77 proc. sudaro vyrai, tik tarp Lietuvos lenkų rinkimų akcijos – Krikščioniškų šeimų sąjungos keliamų kandidatų moterų daugiau nei vyrų, jos sudaro 52 procentus. Mažiausia – 23 proc. – moterų savo komandoje turi Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga.

Kandidatų į Seimo narius amžiaus vidurkis – 48,9 metai. Solidžiausio amžiaus, 88 metų kandidatą į savo sąrašą įtraukė Antikorupcinė N.Puteikio ir K.Krivicko koalicija. Lietuvos liaudies partijos sąraše yra 80-metis kandidatas.

Dauguma – 72 proc. – kandidatų anketose nurodė turį aukštąjį išsilavinimą, 2,6 proc. – aukštesnįjį, 1,3 proc. – vidurinį su profesine kvalifikacija, 1,1 proc. – vidurinį. Beveik ketvirtadalis kandidatų savo išsilavinimo apskritai nenurodė.

Pagal anketoje pateiktus duomenis, daugiausia kandidatų su aukštuoju išsilavinimu turi Tėvynės sąjunga–Lietuvos krikščionys demokratai ir Liberalų sąjūdis.

Beveik 65 proc. visų kandidatų – susituokę. Nevedusių (netekėjusių) yra apie dešimtadalis, našlių – per 2 procentai. Apie 9 proc. kandidatų nurodė, kad yra išsiskyrę, o apie septintadalis (14 proc.) duomenų apie savo šeimyninę padėtį nepateikė.

Šių metų Seimo rinkimuose populiariausi vyrų vardai – Vytautas ir Kęstutis. Nemažai kandidatų su vardais Algirdas, Gintaras, Darius, Gediminas, Andrius, Antanas, Arūnas ir Jonas.

Populiariausias moteriškas vardas – Irena. Į populiariausių vardų dešimtuką patenka ir Rasa, Jolanta, Aušra, Jūratė, Asta, Audronė, Dalia, Nijolė, Lina ir Rita.

Pildydami anketas, būsimieji kandidatai privalėjo nurodyti savo teistumą. VRK duomenimis, Seimo rinkimams užregistruoti 34 teisti kandidatai arba 2,45 procento.

Daugiausia – septynis – teistų kandidatų iškėlė „Drąsos kelias“, partija „Tvarka ir teisingumas“ – penkis, Lietuvos liaudies partija – keturis. Nė vieno tokio kandidato savo sąrašuose neturi trys partijos: „Lietuvos sąrašas“, Lietuvos lenkų rinkimų akcija–Krikščioniškų šeimų sąjunga ir Lietuvos žaliųjų partija.

Pagal turtinę padėtį, turtingiausi yra Liberalų sąjūdžio kandidatai. Jų turto vidurkis vienam kandidatui sudaro 264 tūkst. 146 eurus. Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos vidurkis vienam kandidatui – 205 tūkst. 787 eurai, Lietuvos socialdemokratų partijos – 186 tūkst. 764 eurai, suskaičiavo VRK.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jhr

jhr portretas
Tikrai tikrai iš tikrųjų svarbi ir informatyvi statistika. Be abejo, vienas iš nereikalingų gebėjimų - lietuvių, anglų, rusų, vokiečių, lenkų, prancūzų bei karjeros laiptų darbinėje veikloje istorija tikrai iš tikrųjų nereikalingi. Asmenybės savybės nereikšmingos. Taip pat nesvarbu ir giminaičių turtų kilmė. TIKRAI TIKRAI...Manau, šiukšlių bus ne mažiau kaip ir ankstesniame Seime, 75% tikrai tikrai.

Algis

Algis portretas
UZMIRSTA IVARDINTI ,KAIP BUTINIAUSIA SALYGA,TEISTUMA ,NES TAI YRA BUVUSIU NUSIKALTELIU PRIEGLAUDA.RASKITE NORS VIENA DARBDAVI PAS KURI DIRBTU TIEK NUSIKALTELIU.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių