Paskutinėje kalboje premjeras kartojo – darbo santykių reforma būtina

  • Teksto dydis:

Kadenciją baigiantis 2012 metais išrinktas Seimas ketvirtadienį renkasi į paskutinį posėdį.

Premjeras Algirdas Butkevičius paskutiniame šios kadencijos Seimo posėdyje kartojo – socialinio modelio reforma yra būtina.

„Parengtas socialinis modelis – giluminė struktūrinė reforma yra mūsų investicija į Lietuvos ekonominės ir socialinės gerovės perspektyvą. Lieku prie savo nuomonės – ši reforma yra būtina, kad pritrauktume  investuotojus, kad atsirastų naujų  darbo vietų, kurias steigia ne valdžia, o sėkmingai plėtojamas verslas, kad sparčiau augtų atlyginimai, kad būtų stipresnės socialinės garantijos ir  mažėtų socialinė atskirtis, būtų didesnė pajamų lygybė“, – kalbėjo premjeras,

Jis apgailestavo, kad planuojamos permainos sulaukė didelio pasipriešinimo ir diskusijos nusitęsė iki pat rinkimų. „Jeigu mes norime naujų investicijų, kurias savo rinkimų programose žadėjo skatinti ne viena partija, darbo ir socialinių santykių reforma neišvengiama“, – tvirtino A.Butkevičius, kartu pripažinęs, kad tikėjosi daugiau paramos Seime.

„Neslėpsiu, tikėjausi šiuolaikiškesnio profsąjungų požiūrio, daugiau politinės paramos Seime. Juk būtent ši valdančioji koalicija ėmėsi Lietuvos ekonomikai ir jos konkurencingumui gyvybiškai svarbios ir socialiai labai jautrios reformos. Čia norėčiau padėkoti koalicijos partneriams, o taip pat ir opozicijos liberalų frakcijai, kuri vienareikšmiškai palaikė pertvarką“, – sakė A.Butkevičius.

Būsimai Vyriausybei vadovausiantys „valstiečiai“ jau yra išsakę poziciją, kad Seimo baigiant kadenciją priimtas darbo santykius liberalizuojantis naujasis Darbo kodeksas  ir socialinis modelis bus atidėtas.

Naujasis Seimas į pirmąjį posėdį renkasi pirmadienį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Patį prr'jerą atleist be JOKIŲ išeitinių!

Anonimas

Anonimas portretas
Viltis durnių motina. Keista, kad yra tikinčių, jog Karbauskis ką nors gero padarys. Atsikvošėkite, runkeliai.

Kaunietis

Kaunietis portretas
Pagaliau ateis nauja valdzia, kazka geresnio padarys ypac dėl alkoholizmo kaimuose ir jaunimo narkotikų vartojimo. kaimas nyksta, o miestieciai už mažas algas nedirba, isvyksta i užsienį.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių