Ką R. Karbauskis veikia Seime?

  • Teksto dydis:

Trečiadienį socialiniame tinkle internautų dėmesį patraukė žurnalisto Šarūno Černiausko įkeltos nuotraukos, kuriose užfiksuota, kaip politikas Ramūnas Karbauskis leidžia laiką būdamas Seimo salėje.

Nuotraukomis pasidalijęs Š. Černiauskas įraše užsimena, kad šios darytos praėjusių metų gruodžio 12 d. Internautų dėmesį kolega žurnalistas prikausto ir pastebėjimu, kurį pateikia įraše.

„Ką Kultūros komiteto pirmininkas R. Karbauskis veikia visą dieną? Tiksliau, tą dieną, kai Seime priimamas biudžetas“, – klausia jis.

Vyras pateikia ir galimus savo paties užduoto klausimo atsakymų variantus:

a)   gilinasi į valstybės finansus;

b)   analizuoja kultūros finansavimo perspektyvas;

c) susirašinėja su anonimu, kuris siunčia visokias nuotraukas, kuriose užfiksuotas Edmundas Jakilaitis, ir derina, kaip frakcijai (ne)atsakinėti į klausimus, kuriuos siuntė Rita Miliutė.

Per kelias valandas šis įrašas sulaukė daugybės internautų dėmesio – virš 1 tūkst. patiktukų ir kone pusę šimto komentarų. Akylesniems pro akis neprasprūdo ir užklijuota kompiuterio kamera.

„Rimtai, kamera užklijuota?“, – ilgą diskusiją užvedė Nicholas. 

„Jei nesergate paranoja, tai dar nereiškia, kad jie jūsų neseka“. Čia iš partijos įstatų, atrodo“, – bandė ironizuoti pats įrašo autorius.

Kiti internautai prisiminė didelio dėmesio sulaukusią R. Karbauskio ir Gretos Kildišienės istoriją. 

Tuomet Seimo narė G. Kildišienė važinėjo „Agrokoncernui" nuosavybės teise priklausančiu automobiliu, bet nebuvo jo deklaravusi. Parlamentarė paaiškino, kad automobilį iš R. Karbauskiui priklausančio „Agrokoncerno“ lizinguoja jos giminaitė. Paaiškėjo, kad tai mama V. Mikalauskienė. Ši istorija imta linksniuoti ir judviejų asmeninių santykių kontekste, politikai neigė turėję romaną.

Pastarosiomis dienomis netyla arši diskusija, kurioje R. Karbauskis socialinėje erdvėje kovoja su žurnalistais.

Žurnalistas Edmundas Jakilaitis pateikė klausimus R.Karbauskiui apie „Agrokoncerno“ vykdomą veiklą. Tą pačią dieną R.Karbauskis pradėjo kelti klausimus apie su E.Jakilaičiu siejamų įmonių pelną ir sumokamus mokesčius. Po kurio laiko politikas dalinai atsakė į žurnalisto klausimus. Tuo pačiu klausdamas, kuo paremti šie klausimai.

Tuomet prie diskusijos prisijungė ir televizijos laidų kūrėjas Haroldas Mackevičius. Į televizijos laidų kūrėjo klausimus R.Karbauskis sureagavo gruodžio 21 dieną. Jis tikino, kad sutinka tiesioginėje laidoje atsakyti į visus klausimus. Neilgai trukus prie diskusijos prisijungė ir A.Širinskienė, pažerdama kaltinimų ne tik E.Jakilaičiui, bet ir jo aplinkai – užsienio reikalų ministerijoje dirbančiai žmonai.  E.Jakilaitis tikino, kad R.Karbauskio advokatai reikalavo jo klausimus atsiimti. Praėjusią savaitę A.Širinskienė kreipėsi į VMI prašydama atlikti tyrimą dėl E.Jakilaičio vykdomos veiklos. Kitą dieną VTEK pradėjo tyrimą R.Jakilaitienės viešųjų interesų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

skaiciuoja

skaiciuoja portretas
Kazkada Karbauskis buvo dinges apie pusantros savaites. Kol kas 3 veikejai: karabasas, krabas ir grazulis...

Anonimas

Anonimas portretas
Ziuri i plansete i savo gretute ir drocinas

Stink foot

Stink foot portretas
karabasikas smauko į visas savo gretutes, o durnos verygos nebent į kepenis. Nu gandragalvių 'sėksas'. Mentas nebeišgali, tai prokuroram atkiša. 'profai'
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių