K. Trečiokas: palikdami ES, britai brangiai sumokėtų

  • Teksto dydis:

Sprendimas palikti Europos Sąjungą (ES) Didžiajai Britanijai kainuotų brangiai, tačiau abiem atvejais britų pasirinkimas bus geras, sako aplinkos ministras Kęstutis Trečiokas.

„Jei jie nuspręs išeiti, tai bus geras pavyzdys to, kaip tautos gali apsispręsti ir nueiti savo keliu. Žinosime, kokios procedūros, kas laukia tų šalių. (...) Fone viso to išdidumo, identiteto nacionalinio – suprantu britus. Bet realijos tokios, kad buvimas tokiuose junginiuose – ir politiniuose, ir ekonominiuose, – yra ne tik kad naudingas, bet, manau, neišvengiamas. Visais atvejais už tą savo „fanaberiją“ jie brangiai sumokėtų. Tai jei jie pasiryžę mokėti brangiai, jie tą gali padaryti“, – Žinių radijui ketvirtadienį kalbėjo K.Trečiokas.

Jis pats palaiko „Brexit“ priešininkų stovyklą ir sako, kad balsuotų už Didžiosios Britanijos pasilikimą ES. Ministras taip pat teigė per susitikimus su Didžiosios Britanijos atstovais juntantis, kad britai „šiek tiek iš aukšto žiūri į kitus partnerius“.

„Netgi pasakysiu paprastai – imperinio mentaliteto dvelksmas yra. Suprantu tą šalies pasididžiavimą, taip turi būti, reikia didžiuotis savo kraštu. Visa tai gražu, bet reikia gyventi ir realijomis“, – kalbėjo aplinkos ministras.

Referendumas dėl Didžiosios Britanijos ateities ES vyksta ketvirtadienį. Apklausos rodo, kad tiek ES skeptikų, tiek šalininkų stovyklos yra apylygės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

faktas

faktas portretas
Dizioji Britanija balsavo pries naryste ES bet ju vieta ES uzims Turkija 70 milijonu muslimu
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių