K. Pūkas apskundė jį iš posėdžio išvariusią apkaltos komisiją

  • Teksto dydis:

Dėl seksualinio priekabiavimo apkaltos sulaukęs Seimo narys Kęstutis Pūkas etikos sargams apskundė visą apkaltos komisiją.

Jį papiktino apkaltos komisijos sprendimas jį išprašyti iš trečiadienį vykusio posėdžio.

„Komisijos sprendimas pašalinti mane ir mano atstovus iš posėdžio pažeidžia Seimo statutą ir paneigia mano teisę į gynybą, todėl šiandien aš, Kęstutis Pūkas, kreipiausi į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją, prašydamas, kad mano teisė gintis nebūtų pažeidžiama ir ją įgyvendinti galėčiau taip, kaip nustatyta Seimo statute“, – rašoma parlamentaro pranešime.

Trečiadienį komisija apklausė prokurorus, atliekančius ikiteisminį tyrimą dėl K.Pūko veiksmų.

Seimo narys teigia, kad dėl jam nesuprantamų priežasčių posėdyje leista dalyvauti advokatui Karoliui Rugiui. Jis atstovauja kelioms merginoms, tvirtinančioms, kad nukentėjo nuo galimo K.Pūko seksualinio priekabiavimo.

Tuo metu apkaltos komisijos pirmininkė „valstietė“ Dovilė Šakalienė teigė, kad komisijos posėdžiai yra uždari, tačiau ji kaip komisijos pirmininkė geranoriškai leidusi K.Pūkui su jo advokatais dalyvauti toje posėdžio dalyje, kurioje nebuvo vykdomos prokurorų bei nukentėjusiųjų apklausos.

„Dalyvavimas visame posėdyje pažeistų ikiteisminio tyrimo duomenų slaptumo reikalavimą. Primenu, kad būtent ikiteisminį tyrimą vykdantis subjektas – šiuo atveju prokuratūra – sprendžia dėl ikiteisminio tyrimo duomenų atskleidimo. Komisijos nariai raštu įsipareigojo saugoti jiems pateiktų duomenų slaptumą bei kitaip nepažeisti nukentėjusiųjų teisių“, – BNS tvirtino komisijos pirmininkė.

Viliuosi, kad kituose posėdžiuose Seimo nario Kęstučio Pūko ir jo advokatų elgesys bus pagarbus, nebus toliau trukdoma dirbti komisijos nariams.

Trečiadienį po komisijos posėdžio ji žurnalistams pasakojo, kad parlamentaras ir jo atstovai siekė nutraukti posėdį, trukdė dirbti.

„Mes susidūrėme su gana sudėtinga posėdžio pradžia. Viliuosi, kad kituose posėdžiuose Seimo nario Kęstučio Pūko ir jo advokatų elgesys bus pagarbus, nebus toliau trukdoma dirbti komisijos nariams. (...) Posėdį veda komisijos pirmininkas ir komisijos pirmininkas turi teisę suteikti žodį arba jo nesuteikti. Kai daug kartų iš eilės pasisakoma, nepaisant posėdžio vedimo tvarkos, mėginama nutraukti posėdį, mėginama daryti nesankcionuotą papildomą įrašą, aš tai laikau trukdymu posėdžiui“, – žurnalistams sakė D.Šakalienė.

Parlamentaro ir jo atstovų elgesį ji pavadino destruktyviu.

„Nepaisant to, kad K.Pūkas bei jo advokatų komanda šiurkščiai nepaisė Seimo statuto bei kitų specialiosios komisijos veiką reglamentuojančių teisės aktų, darė nesankcionuotą papildomą posėdžio įrašą, nepaisydami draudimo, ir jį nutraukė tik perspėjus apie išvesdinimą, įžeidinėjo komisiją ir nepaisė posėdžio vedimo tvarkos, jiems buvo geranoriškai sudaryta galimybė sudalyvauti K.Pūko pateiktų prašymų nagrinėjime pirmoje posėdžio dalyje“, – BNS sakė apkaltos komisijos pirmininkė.

Ji sakė, kad savo ruožtu, kaip komisijos pirmininkė privalėsianti kitame posėdyje kelti klausimą, ar nereikėtų kreiptis į Etikos ir procedūrų komisiją dėl paties K.Pūko elgesio.

Apkalta K.Pūkui inicijuota žiniasklaidai paskelbus apie galimą Seimo nario seksualinį priekabiavimą per darbo pokalbius. Kelios merginos dėl to kreipėsi į Generalinę prokuratūrą. Prokurorai taip pat yra pradėję ikiteisminį tyrimą dėl galimo ginklo laikymo taisyklių pažeidimo, kai K.Pūkas į Seimą atsinešė pistoletą.

K.Pūkas į parlamentą išrinktas pagal partijos „Tvarka ir teisingumas“ kandidatų sąrašą. Kilus skandalui dėl galimo seksualinio priekabiavimo jis pasitraukė iš „tvarkiečių“ frakcijos Seime, dabar priklauso Mišriai Seimo narių grupei.



NAUJAUSI KOMENTARAI

paksui

paksui portretas
toks toki pazino ir ant alaus pavadino cia pagal tvarka ir teisinguma

.

. portretas
veidmainis,zmogus su kauke,nepraustu veidu.visi jam blogi,tik jis vienas "geras" "lietuvos gelbetojas" apgailetina .

BOBUTE

BOBUTE portretas
Mano mociute butu pasakius --senas kuilys meiles uzsimane,yra teismai lai ir rupinasi tuo meiles trikampiu, o mes dirbbam savo darba,PIRMIN SEIMUNAI I SAVO VIETAS MARSH
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių