K. Komskis: klausimas, ar LLRA norės likti valdančiojoje koalicijoje

  • Teksto dydis:

Niekas netrukdo Lietuvos lenkų rinkimų akcijai (LLRA) likti valdančiojoje koalicijoje, bet klausimas, ar ji pati to nori, sako Seimo vicepirmininkas „tvarkietis“ Kęstas Komskis.

„Niekas netrukdo jiems likti, jeigu jie to norės. Bet klausimas, ar jie patys to nori“, - trečiadienį Žinių radijui sakė jis.

Anot K.Komskio, eskaluodami energetikos viceministrės Renatos Cytackos klausimą LLRA atstovai orientuojasi į artėjančius savivaldos rinkimus.

„Reikia pripažinti, kad šiuo atveju lenkai turbūt sprendžia kitus klausimus. Artėja savivaldos rinkimai, manyčiau, jiems reikia bet kokiu atveju suburti savo elektoratą, ir tas elektoratas dar kartą mūsų rankomis bus suburtas“, - teigė parlamento vicepirmininkas.

Kita vertus, jis apgailestavo, kad premjeras Algirdas Butkevičius paskubėjo teikti siūlymą iš pareigų atleisti energetikos ministrą Jaroslavą Neverovičių, kai šis nesuderinęs su premjeru viceministre paskyrė prieštaringai vertinamą Lietuvos lenkų rinkimų akcijos atstovę R.Cytacką.

„Aišku, premjeras renkasi komandą ir premjero yra sprendimas, kas turėtų būti ministrais. Bet kokiu atveju, manyčiau, turėjo būti pasitarta su koalicijos partneriais“, - sakė K.Komskis.

Tuo pačiu jis išsakė kritišką nuomonę dėl R.Cytackos paskyrimo energetikos viceministre. Pasak K.Komskio, J.Neverovičius tik vykdė LLRA pirmininko Valdemaro Tomaševskio nurodymą.

„J.Neverovičius turbūt vykdė partijos pirmininko Valdemaro Tomaševskio duotą užduotį įdarbinti tuos ir tuos darbuotojus, nes jie yra patikimi partijos nariai, kareiviai. Jis buvo tik įrankis. (...) Jeigu būtų iškeltas šis klausimas politinėje taryboje, turbūt visi partneriai vienareikšmiai pasisakytų, kad R.Cytackos neturėtų būti viceministrės pareigose“, - tvirtino „tvarkietis“.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė socialdemokrato premjero A.Butkevičiaus teikimu antradienį atleido Lietuvos lenkų rinkimų akcijos deleguotą energetikos ministrą J.Neverovičių, kai šis nesuderinęs su premjeru viceministre paskyrė R.Cytacką.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių