Jurbarkas sėkmingai išsirinko savivaldybės vadovus

  • Teksto dydis:

Antradienį į pirmąjį posėdį susirinkusi nepartinio mero vadovaujama Jurbarko rajono savivaldybės taryba patvirtino vicemero ir administracijos direktoriaus kandidatūras.

Skirmantas Mockevičius yra vienintelis šiuose rinkimuose išrinktas savarankiškai išsikėlęs meras. Pasak savivaldybės vadovo, kovą suburta valdančioji koalicija Jurbarke, kurią sudaro 15 iš 25 tarybos narių, nepakito.

„Aišku, buvo slaptas balsavimas, tačiau manau būtent tie ir balsavo. Už administracijos direktoių balsavo šešiolika, tai dar kažkas ne iš tų, kurie buvo daugumoje. Tad matysime – galbūt kažkas pasikeis eigoje, kol kas dar tik pirmas balsavimas. Laikas parodys, manau, kad turėtų prisidėti – vis dėlto bendri sprendimai miestui“, – BNS antradienį po posėdžio sakį S.Mockevičius.

Jis anksčiau yra minėjęs, kad koalicija prie jos siūlo prisidėti ir kitoms politinėms jėgoms.

Kol kas valdantiesiems rajone priklauso Socialdemokratų partijos, Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionys demokratų, Darbo partijos, „Tvarkos ir teisingumo“ bei visuomeninis rinkimų komiteto „Jaunoji karta“ nariai.

Vicemeru tapo su Darbo partijos sąrašu išrinktas nepartinis Saulius Lapėnas, administracijos direktore paskirta buvusi savivaldybės kontrolierė Vida Rakešienė. Koalicija taip pat yra sutarusi dėl administracijos direktoriaus pavaduotojo posto, dėl jų bus balsuojama kitame posėdyje.

S.Mockevičius per antrąjį rinkimų turą jis surinko 53,98 proc. rinkėjų balsų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių