Jubiliejų V. Landsbergis pasitiko ligoninėje

  • Teksto dydis:

85-ąjį gimtadienį pirmasis atkurtos nepriklausomos Lietuvos valstybės vadovas Vytautas Landsbergis pasitinka ligoninės palatoje, rašo portalas delfi.lt.

Politikui diagnozuotas plaučių uždegimas. Apie tai trečiadienio vakarą pranešė „Info TV“.

Spalio 18 d. V. Landsbergiui suėjo 85-eri metai.

V. Landsbergis buvo aukščiausias šalies pareigūnas Lietuvai paskelbiant nepriklausomybę, reikšmingai prisidėjęs prie Sovietų Sąjungos žlugimo. Jis 1990-aisiais vadovavo Aukščiausiosios Tarybos sesijai, priėmusiai Kovo 11-osios aktą, kuriuo atkurta Lietuvos nepriklausomybė. V. Landsbergio vadovavimo metu Lietuva sugebėjo atsispirti Sovietų Sąjungos ekonominei blokadai ir įgijo tarptautinį pripažinimą.

Pagal profesiją muzikologas, 1992 – 2004 metais V. Landsbergis buvo Seimo narys, 1996 – 2000 metais – parlamento pirmininkas, 2004 – 2009 metais dirbo Europos Parlamente.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
stipk isgama

Ramunė

Ramunė portretas
Prisijungė nemažai kremliaus mankurtų. Tai yra bvaisiausia, kad Lietuvoj prisiveisė tiek šunsnukių išdavikų, laižančių ruskiams subines. Baidyklės visi jie, besmegeniai, neturintys jokio supratimo, KAS YRA KAS. Bet jau kaip sakoma, kas išgama gimsta, tįam Dievas ir proto likučius atima. O gerb. prof. Vytautaui Landsbergiui linkiu sveikatos, sveikatos, sveikatos, ir dar ilgai palaikyti degantų nepriklausomybės laužą, nors minėti išgamos ir stengiasi visokiais būdais jį gesinti, nesiskaitydami nė su žodžiais nė su priemonėm.Kas jie tokie? Tai tik sudegę degtukai prieš V.Landsbergio asmenybę ir protą. Duok Dieve gerb. V. Landsbergiui dar daug daug sveikatos ir ilgų gyvenimo metų.

vel pavarcius "durniu laiva"

vel pavarcius "durniu laiva" portretas
keistai savigarbos stokojanti seimyna. ...nemato ,negirdi -kiek nemaloniu emociju sukelia I viesuma vis karts nuo karto islendantys tie sukti , biauriai gudrus jo gimines zmones...vis jiems kazko prireikia [ne Landsbergis LIETUVA "islaisvino" ---laisves saukliai !!!tai visa grupe judejimo --SAJUDIS su +LIETUVOS zmonemis ,otam trokstanciam susireiksminti protaujantis SAJUDIECIAI leido buti tuo kuo labia trosko] gerai pasakyta ..nelinkim siam zmogui NIEKO ---nei blogo ,nei gero ...pasiseme....nelyskite lietuviams I akirati ,,nes daug nuskurdusiu ,kuriems ir asocijuojasi ta beda savo zemeje su sito landsbergio asmenybe...
VISI KOMENTARAI 23

Galerijos

Daugiau straipsnių