J.Bernatonis: atvažiuokite, pamatysite – gėjų paradas nedraudžiamas

Vidaus reikalų ministras Dailis Alfonsas Barakauskas bei Užsienio reikaų ministras Juozas Bernatornis Europos Parlamente vėl turėjo teisintis, kodėl neatnaujinamas tyrimas dėl galbūt buvusio CŽV kalėjimo ir draudimo rengti gėjų paradą.

Europos Parlamento Piliečių laisvių, teisingumo ir vidaus reikalų (LIBE)  komitete pristatę Lietuvos ES pirmininkavimo gaires, Lietuvos ministrai D.A.Barakauskas ir J.Bernatonis sulaukė priekaištų lavinos ir dėl esą draudžiamo gėjų parado, ir dėl nutraukto tyrimo, kuriuo buvo bandoma aiškintis, ar Lietuvoje  egzistavo CŽV kalėjimas.

Pirmoji apie tariamą draudimą seksualinėms mažumoms žygiuoti Vilniuje prabilo rumunų europarlamentarė Renate Weber, kuri tvirtino norinti „pasakyti keletą žodžių ne tik dėl eitynių draudimo, bet ir apie Lietuvoje svarstomus teisės aktus, kurie buvo laikomi homofobiškais“.

Tuo metu kolegė iš Prancūzijos Helene Flautre priminė ir CŽV kalėjimo problemas.

„Turime klausimų dėl atvežamų kalinių kankinimo – kokių imsitės iniciatyvų dėl CŽV veiksmų, ar esate atnaujinę tuos tyrimus? Nes Europa galėtų atstatyti piliečių pasitikėjimą šiais klausimais“, - teiravosi ji.

J.Bernatonis tikino, kad gėjų paradas niekuomet ir nebuvo uždraustas, o EP nariai yra dezinformuojami.

“Dėl gėjų parado – jis Lietuvoje niekada nebuov uždraustas. Buvo tik diskusija dėl jo vietos tarp Vilniaus municipaliteto ir LGBT (Lesbiečių, gėjų, biseksualų, transseksualų – red.) atstovų. Kaip ministras, susitinku su LGBT benduromenės atstovais, noriu pasakyti, kad per Lietuvos nepriklausomybės metus yra pasiekta didelė pažanga. EP pasiekė vienpusiška informacija: atvažiuokite, pamatysite, kad nėra taip, kaip kartais teigiama”, - sakė jis.

Jis taip pat priminė, kad tyrimas dėl CŽV kalėjimo buvo nutrauktas nesurinkus pakankamai duomenų apie jo egzistavimą ir kol kas situacija nepasikeitė.

“Dėl CŽV kalėjimu – jei bus objektyvių duomenys, prokuratūra gali atnaujinti tyrimą. Bet tai turi būti ne žiniasklaidos spėlionės, o tarptautinu mastu patvirtinta informacija”, - sakė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lietuva

Lietuva portretas
maža šalis, todėl jai nurodinėja jei ne zuroffas ar koks pašvinkęs tomaševskis, tai kažkokie gėjai ar lesbės iš ES. Jei atsilaikėme prieš ruskius, tai argi neatsilaikysime prieš gėjus? Tai mūsų vidaus reikalas, ir miestai nurodys, kur žygiuoti tiems neseniai buvusiems ligoniams, o ne briuselis. Niekas tų gėjų nei muša, nei persekioja. Jie gali žygiuoti, demonstruoti, šaukti, rėkti, bet tik tose vietose, kurios jiems nurodytos, kitu atveju liks nesuprasta ir pažeistomis savo teisėmis likusi, didesnioji visuomenės dalis

MM

MM portretas
Kodel taip vertinami ir aukstinami Lietuvoj visokie gejai-iskripeliai? Ka gero jie padare musu saliai, kuo padejo, kad butu maziau skurdo, netvarkos? Ir ten pagrinde jaunimas. Is ko jie gyvena, ka jie dienom veikia ? Tegu simonka nors organizuoja akcijas - valo pakelius, paupius, miskus, parkus. Tai nors zmones pamatytu kokia nauda is ju.Kitaip- tai parazitai, salies gariovejai.

trogloditas

trogloditas portretas
Labai gerai, kad pagaliau išmoko atsakyti, jog tai visai ne ES lygmens klausimas, kur kokie paradai turi žygiuoti. Kai po briuselį ūkininkai traktoriais važinėjo, tai paskui porą mėnesių langus keitė...
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių