J. Šiugždinienė dalyvaus tarptautiniame švietimo forume Ispanijoje

  • Teksto dydis:

Švietimo ministrė Jurgita Šiugždinienė trečiadienį dalyvaus tarptautiniame švietimo forume Ispanijoje.

Daugiau nei dešimtmetį vykstantis kasmetinis renginys vyks Valensijoje ir truks iki penktadienio, skelbia Švietimo ministerija.

Jos teigimu, į konferenciją kviečiamos dalyvauti pažangiausios ir geriausius švietimo pasiekimus turinčios šalys, Lietuva į ją pakviesta pirmą kartą.

Pagrindinė renginio tema – Vyriausybių ir mokytojų profesinių sąjungų bendradarbiavimas sprendžiant popandeminius švietimo iššūkius ir užtikrinant švietimą visiems.

Renginio metu bus kalbamasi apie skaitmeninių technologijų švietime galimybes, įtraukesnių mokyklų bendruomenių kūrimą, bus aptariamas pedagogų ir mokyklų bendruomenių vaidmuo užtikrinant tvaresnę ateitį.

„Tai puiki proga prie bendro stalo susitikti ministrams bei profesinių sąjungų atstovams ir aptarti gerąsias švietimo praktikas, šalių bendradarbiavimą kuriant ateičiai atviras, į vaiko asmenybės augimą orientuotas švietimo sistemas“, – teigė ministrė.

„Ir, nors tokio klausimo nėra darbotvarkėje, kartu su Latvijos ir Estijos kolegomis išsakysime poziciją dėl Ukrainos ir kviesime aptarti karo pabėgėlių integracijos į šalių švietimo sistemas klausimus“, – kalbėjo ji.

Renginyje be švietimo ministrų, dalyvaus organizacijai „Education International“ priklausančių profesinių sąjungų atstovai, mokytojai.

Konferenciją organizuoja Europos bendradarbiavimo ir plėtros organizacija (EBPO), tarptautinė profesinė mokytojų organizacija „Education International“ („Tarptautinis švietimas“) ir Ispanijos švietimo ir profesinio mokymo ministerija.

Ministrė J. Šiugždinienė taip pat lankysis Valensijos lituanistinėje mokykloje. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ką?

Ką? portretas
Ką ji ten veiks?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių