J. Pagojus vairuotojo teisių anksčiau neatgaus

  • Teksto dydis:

Klaipėdos miesto apylinkės teismas atmetė į teisingumo ministrus pretendavusio Juliaus Pagojaus prašymą sutrumpinti teisės vairuoti automobilį atėmimo terminą.

Praėjusių metų vasarį teismas iš J. Pagojaus atėmė teisę vairuoti vienerius metus ir skyrė beveik 300 eurų baudą.

J. Pagojus neblaivus prie vairo buvo sustabdytas užpernai gegužę. Jam tuomet nustatytas lengvas girtumas – 0,67 prom.

Kaip skelbia teismas, vyras prašymą motyvavo tuo, jog teismo paskirtą baudą sumokėjo, išklausė privalomojo mokymo apie alkoholio ir narkotikų žalą žmogaus sveikatai mokymus, atliko papildomo vairuotojų mokymo kursą ir nepadarė naujų pažeidimų.

J. Pagojus prašė teismo atsižvelgti ir į tai, kad teisė vairuoti transporto priemones jam reikalinga darbinėje veikloje.

Baustas ne kartą

Tačiau teismas konstatavo, kad J. Pagojus yra nedrausmingas vairuotojas, praeityje už Kelių eismo taisyklių pažeidimus baustas ne kartą ir vairavo neblaivus turėdamas galiojančią administracinę nuobaudą.

„Minėtos aplinkybės neigiamai charakterizuoja vairuotoją, kaip nedrausmingą ir neatsakingą. Teismas nurodo, kad patiriami asmens nepatogumai darbinėje veikloje yra adekvatus jo neteisėto veikimo rezultatas. Be to, teisė vairuoti transporto priemones pažeidėjui atimta minimaliam sankcijoje numatytam laikotarpiui“, – rašoma teismo pranešime.

Praeitą savaitę priimtą teismo sprendimą dar galima skųsti Klaipėdos apygardos teismui.

J. Pagojus ankstesnėje Vyriausybėje ėjo teisingumo viceministro pareigas. Pernai gruodį jis buvo paskirtas teisingumo ministru, bet atsisakė šių pareigų, kai žiniasklaidoje paskelbta, jog 2015 metų gegužę jis buvo sustabdytas prie vairo neblaivus ir apie tai nepranešė viešai.

Dėl vairavimo išgėrus ir bandymo išvengti nuobaudos kritikos sulaukęs J. Pagojus netrukus taip pat atsistatydino iš Valstybinės vartotojų teisių apsaugos tarnybos (VVTAT) direktoriaus pareigų ir sustabdė narystę partijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių