Iš J. Pagojaus įmonės paslaugas pirkusiai „Regitrai“ – nurodymas dirbti skaidriai

Vidaus reikalų ministerijos (VRM) specialistams atlikus tyrimą dėl valstybės įmonės „Regitra“ įsigytų paslaugų iš buvusio kandidato į teisingumo ministrus Juliaus Pagojaus įmonės „Conversio“, ministras Eimutis Misiūnas paragino „Regitros“ vadovą užtikrinti skaidrumą.

„Vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas įspėjo VĮ „Regitra“ direktorių ir nurodė imtis priemonių, kad būtų užtikrinti skaidrūs viešųjų pirkimų procesai. Jei tai nebus padaryta, bus vertinamas paties direktoriaus atsakomybės klausimas“, – rašoma antradienį išplatintame VRM pranešime.

„Regitra“ iš „Conversio“ šiemet įsigijo teisinių paslaugų už 4,4 tūkst. eurų.

Tyrimo duomenimis, valstybės įmonė siekė įsigyti statybų sąmatų vertinimą už ne daugiau nei 5 tūkst. eurų, tačiau du kartus konkursai, vykdyti per Centrinę viešųjų pirkimų informacinę sistemą, baigėsi nesėkmingai.

Vėliau darbuotojas, atsakingas už pirkimo vykdymą, parengė rinkos tyrimą ir pasitaręs su tiesioginiu vadovu nusprendė, kad paslauga bus perkama iš teisininkų įstaigos.

Pasak vidaus reikalų ministro, pirkimas įvyko teisėtai, nors ir kilo abejonių dėl skaidrumo.

„Pirkimas atliktas laikantis procedūrų, tačiau kodėl nuspręsta eksperto paslaugas statybos sąmatoms pirkti iš teisininkų įmonės ir kas pasiūlė būtent šią įmonę, taip ir liko neaišku. Tai kelia abejonių dėl konkurso skaidrumo, tačiau tvirtų įrodymų apie galimus susitarimus nerasta“, – pranešime cituojamas E. Misiūnas.

Anot ministerijos, „Regitra“ šiuo metu rengia Viešųjų pirkimų valdymo tvarkos aprašą, jame bus nustatyta atsakomybė už rinkos tyrimų atlikimą ir galimų tiekėjų parinkimą, šių procedūrų kontrolė.

Pastaruoju metu pirkimų iš „Conversio“ patikrinimus atliko ir Socialinės apsaugos ir darbo ministerija. Dalyje ministerijos ir jai pavaldžių įstaigų pirkimų auditoriai bei Viešųjų pirkimų tarnyba nustatė šiurkščių pažeidimų.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija šiuo metu atlieka tarnybinį patikrinimą dėl kanclerės Danguolės Juozapavičienės galimų veiksmų prisidedant prie šių pirkimų organizavimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių