J. Olekas: prezidentė šoka pagal konservatorių rinkiminę plokštelę

  • Teksto dydis:

Krašto apsaugos ministras socialdemokratas Juozas Olekas, reaguodamas į prezidentės Dalios Grybauskaitės kritiką, sako, kad ji šoka pagal „konservatorių rinkiminę plokštelę“.

„Dėl jos pasisakymų, manau, kad čia sukasi konservatorių rinkiminė plokštelė ir prezidentė ant jos šoka“, - BNS sakė J.Olekas.

Jo kandidatūrą į laikinuosius sveikatos apsaugos ministrus ketino teikti premjeras Algirdas Butkevičius, tačiau tokį siūlymą atmetė prezidentė, pareiškusi, kad „ponas J.Olekas nueis į istoriją ar įeis į istoriją kaip auksinių šaukštų ministras“.

„Ramiai, esu gydytojas“, - pareiškė jis, paklaustas, ar jo nežeidžia prezidentės kritika.

J.Olekas sako kol kas nesvarstantis savo galimybių eiti ministro pareigas būsimoje Vyriausybėje, jei koaliciją formuotų socialdemokratai.

„Eisiu tas pareigas, kuriose tėvynei būsiu reikalingas. Dabar svarstau, kaip laimėti rinkimus vienmandatėje apygardoje“, - teigė kadenciją baigiantis ministras.

J.Olekas antrajame Seimo rinkimų ture Sūduvos vienmandatėje apygardoje susirungs su „valstiečių-žaliųjų“ atstovu Kęstučiu Mažeika.

Prezidentė anksčiau yra raginusi atsistatydinti J.Oleką iš krašto apsaugos ministro pareigų, kilus ažiotažui dėl vadinamosios auksinių šakučių istorijos. Rugpjūčio pabaigoje Viešųjų pirkimų tarnyba paskelbė, kad kariuomenė aštuonis kartus didesne nei rinkos kaina iš įmonės „Nota Bene“ pirko lauko virtuvės reikmenų.

Teisėsauga vykdo ikiteisminį tyrimą dėl galimo „Nota Bene“ sukčiavimo. Tiriama, ar bendrovė siekė nuslėpti nuo Lietuvos kariuomenės tikrąjį lauko virtuvės agregatų gamintoją, kai klijavo „Karcher - Futuretech“ prekės ženklą ant Lietuvoje įsigytų prekių. Taip pat vykdomas atskiras tyrimas dėl piktnaudžiavimo, siekiant dėl įsigijimo išaiškinti atsakingus asmenis krašto apsaugos sistemoje.

Po šio įvykio opozicija J.Olekui inicijavo interpeliaciją, tačiau postą ministras išsaugojo.

J.Olekas kaltinimus neigė ir tikino, jog būtent jo iniciatyva buvo pradėti tyrimai dėl pirkimų kariuomenėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kokia

Kokia portretas
Šalis tokia ir prezidente, verskit jus ja greičiau, vykit lauk tuos visus lansberginius taikos balandzius, kol nenugramzdino jusu visai ir nepradejot esti vieni kitus is bado.. gal skamba ir negraziai visa tai ka parašiau, bet toks vaizdas susidaro iš toliau ziurint i tai kas vyksta LT

XYZ

XYZ portretas
Tik Olekas su varlyte gali bet ką sugalvoti. Na, bukas žmogus ir tiek. Jis pats supranta, kad jam valdžioje daugiau neteks jau būti. Tai paskutis Vamzdiec.

virginija

virginija portretas
Pone Oleka, leiskite paklausti, ar A>M>B> valdymo laikotarpiu pastarasis nesuko socdemų plokštelės?
VISI KOMENTARAI 24

Galerijos

Daugiau straipsnių