J. Miliaus atleidimo kol kas nesvarstys

  • Teksto dydis:

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos vadovo Jono Miliaus atleidimo klausimas išbrauktas iš pirmadienio Vyriausybės posėdžio darbotvarkės.

Atidėti klausimą vėlesniam posėdžiui pasiūlė susisiekimo ministras socialdemokratas Rimantas Sinkevičius. Jis sakė nesusipažinęs su medžiaga, nes praėjusios savaitės posėdyje nedalyvavo.

„Kad būčiau tikras, kaip balsuoti, aš turiu susipažinti su visa medžiaga“, - sakė R.Sinkevičius.

Po posėdžio ministras žurnalistams teigė, kad sprendimą priims remdamasis sąžine.

„Matysite, kai jis bus priiminėjamas“, - kalbėjo R.Sinkevičius, paklaustas, koks bus jo sprendimas dėl J.Miliaus atleidimo.

Jis teigė nesikonsultavęs su partijos kolegomis dėl šio balsavimo.

R.Sinkevičius sakė su J.Miliumi nesibičiuliaujantis, tačiau nei patvirtino, nei paneigė dalyvavęs su juo medžioklėse.

„Aš pamedžioju ir neatmetu galimybės, kad tikrai esame (medžioję). Gal pernai metais buvo tokia didelė kolektyvinė medžioklė rudenį, sezono atidarymas. Matyt, ir jis ten buvo“, - pasakojo ministras.

Jis nurodė J.Milių pažįstantis nuo 2011 metų.

J.Miliaus atleidimui reikia ne mažiau kaip aštuonių iš 15 Ministrų kabineto narių balsų - vien socialdemokratų tam nepakaktų. „Darbiečiai“ ir „tvarkiečiai“ teigia nepritariantys J.Miliaus atleidimui, bet neaišku, ar partijų nurodymų laikysis jų formaliai deleguoti nepartiniai ministrai - energetikos ministras Rokas Masiulis ir vidaus reikalų ministras Tomas Žilinskas.

Šie ministrai ir pirmadienį neatskleidė, kaip balsuos J.Miliaus atleidimo klausimu.

Klausimas dėl galimybės J.Miliui toliau eiti pareigas iškilo teisėsaugai pareiškus jam įtarimus piktnaudžiavimu tarnyba ir dokumentų klastojimu.

Pats J.Milius prieš Vyriausybės posėdį sakė dirbantis sąžiningai.

„Aš viską pakartočiau tą patį, ką dariau iki šiol. Taip pat dirbčiau, ką dariau iki šiol. Nieko nekeisčiau, kadangi aš dirbau tikrai sąžiningai“, - žurnalistams Vyriausybėje sakė J.Milius.

Jis teigė, kad su jo žinia nė vienas nesaugus maisto produktas nepateko nei į Lietuvos, nei į užsienio rinkas.

J.Milius sakė neišgyvenantis dėl to, jog gali netekti pareigų, tačiau tvirtino norintis teisėto Vyriausybės sprendimo.

„Mes gyvenome 50 metų pagal kitus principus. Norėčiau gyventi Europoje, kur gyvena žmonės, bendrauja ir bendraučiau taip, kaip tą dariau iki šiol“, - kalbėjo J.Milius.

J.Milius teisėsaugos įtarimus yra pavadinęs juokingais ir teigia nematąs pagrindo pasitraukimui.

Prokurorai įtaria, kad „Judex“ per parlamentarą „tvarkietį“ Petrą Gražulį siekė paveikti Valstybinę maisto ir veterinarijos tarnybą, kad ši neskirtų nuobaudų už pažeidimus.

Šiame tyrime įtarimai piktnaudžiavimu tarnyba ir dokumentų klastojimu taip pat buvo pareikšti J.Miliaus vadovaujamai tarnybai pavaldaus Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo instituto Kauno skyriaus vadovui Vytautui Pamakščiui.

Nuo rugsėjo pradžios V.Pamakštys yra atsistatydinęs.

„Kad nekiltų dėmė, aš rekomendavau direktoriui jį atleisti. Kadangi čia jau ant manęs ta dėmė kilusi, tai jeigu ant pavaldinių kažkas krenta, jau geriau, kad jie išeitų“, - pasakojo J.Milius.

Paklaustas, kodėl sau netaiko tokių pačių standartų, jis teigė: „Mano yra kita situacija. Kadangi aš kaip ir minėjau, aš turiu išeiti, kada pasibaigs visos problemos. Aš su tokiu statusu išėjęs, Europoje, tarptautinėse organizacijose būtų sudėtinga“.

Trauktis iš pareigų tarnybos vadovą yra paraginę aukščiausi šalies vadovai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pinokis

Pinokis portretas
Viskas čia labai paprasta. Po rinkimų bus naujas Premjeras ir Milius atsisės į savo vietą.

Zabediejus

Zabediejus portretas
Stebuklų šalyje veterinorius turi daugiau galių nei premjeras.

nenori pyktis

nenori pyktis portretas
per ziniu radija zmones siandien kalbejo kad perdaug svarbus asmuo milius.jis susijes su verslo tikrinimu.maisto pramones imones nuo jo priklauso restoranai.niekas nenori su juo pyktis.per tiek metu jis zino visas ju paslaptis
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių