J. Džiugelis siūlo keisti socialinio draudimo įstatymą

Seimo narys Justas Džiugelis, įregistravęs Valstybinio socialinio draudimo įstatymo pakeitimo projektą, siūlo nuo šių metų liepos 1-osios valstybės lėšomis apdrausti artimuosius, prižiūrinčius ne tik tuos neįgaliuosius, kuriems nustatytas specialusis nuolatinės slaugos, bet ir nuolatinės priežiūros poreikis.

„Kartais keli įstatyme praleisti iš pirmo žvilgsnio nereikšmingi žodžiai gali lemti žmonių likimus“, - įsitikinęs Seimo narys.

„Iš esmės ir vieni, ir kiti artimieji lygiai taip pat rūpinasi ligoniais - dėl būtinumo nuolat juos prižiūrėti negali dirbti ir taip patys įgyti socialinio draudimo stažą bei pajamų. Tačiau sukakus pensiniam amžiui ar pasikeitus situacijai neįgaliaisiais, kuriems reikalinga nuolatinė priežiūra, rūpinęsi žmonės neturi teisės net į minimalią socialinio draudimo išmoką. Vadinasi, vos vienas įstatyme praleistas žodis lemia, kad ilgus metus artimąjį prižiūrėjęs žmogus liks be pinigų, kurie tiesiog gyvybiškai svarbūs. Šią neteisybę reikia kuo skubiau ištaisyti“, - sako žmonių su negalia bei jų artimųjų interesus ir teises ginančios Seimo Neįgaliųjų teisių komisijos pirmininkas J.Džiugelis.

Naujasis įstatymo pakeitimas specialistų teigimu valstybės lėšomis apdraustų apie 4000 žmonių, kuriems tuo pačiu nebūtų taikomos ir vadinamosios Sodros „grindys“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kristina

Kristina portretas
Smagu girdėti, kad nors kas rūpinasi ir bando spręsti tokius svarbius dalykus. Būtų labai teisingas ir naudingas sprendimas priimtas. Tie, kas neaugina vaikų su negalia neįsivaizduoja, ką tai reiškia, tai prašau ir ne komentuokit.

Anonimas

Anonimas portretas
Labai reikalinga pataisa, dėkojame J. Džiugeliui. Tai ypač aktualu mamoms ir tėčiams kurie slaugo vaikus ir artimuosius su proto negalia. Slaugos priemonė jiems neskiriama, nes fiziškai savarankiški, o nuolatinė priežiūra jiems būtina.

qqq

qqq portretas
Gal jau ir per daug.........nesprok iš pavydo ...nežinai ką reiškia slaugyti ligonį ???
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių