Išrinktajam prezidentui G. Nausėdai įteiktas pažymėjimas

  • Teksto dydis:

Išrinktajam prezidentui Gitanui Nausėdai penktadienį Seime įteiktas pažymėjimas.

„Jaučiu, kad tauta deda didelius lūkesčius, ne tik į mane, bet ir į komandą, į tas idėjas, kurios buvo pristatytos kampanijos metu – gerovės valstybės viziją“, – atsiėmęs prezidento pažymėjimą sakė G. Nausėda.

G. Nausėda taip pat sakė atkreipęs dėmesį, kad pagrindiniai politinės kampanijos metu iškelti siekiai kartojosi ir kitų kandidatų pasisakymuose, o tai leidžia tikėtis, kad pavyks rasti sutarimą su pagrindinėmis šalies politinėmis jėgomis.

„Aš su dideliu pasitenkinimu konstatavau, kad rinkimų kampanijos metu daugelis minčių, tikslų, uždavinių atsikartojo ir kitų kandidatų į prezidentus kalbose, diskusijose, ir tai teikia labai didelių vilčių, kad pavyks sutarti dėl esminių valstybės raidos gairių, kad pavyks rasti kompromisą, sutarimą su pagrindinėmis Lietuvos politinėmis partijomis, kurios turi tautos mandatą“, – kalbėjo būsimasis šalies vadovas.

Jaučiu, kad tauta deda didelius lūkesčius, ne tik į mane, bet ir į komandą, į tas idėjas, kurios buvo pristatytos kampanijos metu – gerovės valstybės viziją.

„Aš kaip prezidentas norėčiau padaryti viską, kad būtų daugiau santarvės, darnos, bet kad tai netaptų savitiksliu dalyku. Santarvė prasminga tik tada, kada lemia sprendimus, nes šalys, nedarančios sprendimų, yra pasmerktos atsilikti nuo kitų valstybių, o mes sau tokios prabangos negalime leisti, ir jos mums neleis Lietuvos žmonės“, – pažymėjo G. Nausėda.

Į ceremoniją išrinktasis prezidentas atvyko su sutuoktine Diana Nausėdiene.

Tiesa, dėl renginio iškilo šiokie tokie nesklandumai. Ceremoniją teko atidėti, nes naujajam prezidentui pažymėjimą turėjusi įteikti VRK pirmininkė Laura Matjošaitytė nespėjo laiku sugrįžti iš komandiruotės.

Pagal įstatymą, pažymėjimą naujai išrinktam prezidentui Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) išduoda ne vėliau kaip per penkias dienas po rinkimų rezultatų oficialaus paskelbimo.

Galutinius rinkimų rezultatus VRK patvirtino sekmadienį. Surinkęs 66 proc. balsų rinkimus laimėjo nepriklausomas kandidatas ekonomistas G. Nausėda, antrajame ture įveikęs 33 proc. balsų gavusią konservatorių iškeltą Seimo narę Ingridą Šimonytę.

Išrinktas prezidentas savo pareigas pradeda eiti rytojaus dieną pasibaigus pareigas einančio prezidento kadencijai, kai prisiekia Seime. Naujai išrinkto prezidento G. Nausėdos priesaika planuojama liepos 12 dieną.

Penktadienį Seime taip pat bus įteikti pažymėjimai naujai išrinktiems Europos Parlamento nariams.

Lietuvai Europos Parlamente atstovaus liberalas Petras Auštrevičius, socialdemokratai Vilija Blinkevičiūtė ir Juozas Olekas, konservatoriai Rasa Juknevičienė, Andrius Kubilius, Liudas Mažylis, nepartinė Aušra Maldeikienė, Lenkų rinkimų akcijos pirmininkas Valdemaras Tomaševskis, „darbietis“ Viktoras Uspaskichas, „valstiečiai“ Bronis Ropė ir Stasys Jakeliūnas.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

durniu laivas

durniu laivas portretas
viena valdo ,o dabar kitas jau prezidentas ir lauks kol ana pasitrauks,durniu laivas ,teisus buvo Petkevicius.

Ozys&Ozesnis

Ozys&Ozesnis portretas
Girdejau , kad su jusu oziu fermos siuniuko ir bobucio myletoju medaus menesis baiges. Jusu oziu fermos zurnalistinius meslavabalius jau pasiunte n a c h ui. Juk sakiau , kad pasitepkite muilu pries lysdami i subine.

tai

tai portretas
tik zodziai o darbus matysime veliau negi apsirikome? vien tik skubotas buv /bolsevyku/ socmafijos atstovaujancios briusionistu ir santazuojanciu Pranskieti per savo urbonaiciu isugdytus ruporus ir propoganda matosi kad stengiamasi testi magnolpolitika ir uzsisesti prezidentui ant sprando kuri nesigedina susidoroti su komkolegomis neatitinkancius ju nieksisko mastymo ir veiklos ir kol nevelu juos neprileisti prie valdlovio nes kitu atveju niekas nesikeis o jei dar dasides swed b kuri valdo zydai tai ir pas prezidenta nedaug koziriu tai tiek.....
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių