Ispanijos ambasadorius: lietuviai niekada nepriėmė primetamų sovietinių doktrinų

Laida „Labas rytas, Lietuva“ tęsia reportažų ciklą, kuriame pristatomi Lietuvoje reziduojantys užsienio šalių ambasadoriai. Šįkart – pasakojimas apie trečius metus Lietuvoje dirbantį Ispanijos Karalystės ambasadorių.

Emilio Fernándezas-Castano kilęs iš Šiaurės Ispanijos Kantabrijos regiono. Amabasadorius – vyriausias 6 vaikų šeimoje. Vaikystę praleidęs tarp kalnų miestelio ir uostamiesčio Santandero, diplomatas sako, kad tai buvo laimingas laikas.

„Septynerių mane kartu su metais jaunesniu broliu išsiuntė į internatinę mokyklą – tais laikais tai buvo gana įprasta – ten mokiausi iki 17-os metų. Vasaromis nuo maždaug 13-os mano tėvai mane siųsdavo į užsienį, pirmiausia į Prancūziją, paskui į Angliją. Man buvo nelengva, nes norėjau likti su šeima namie, tačiau tai padarė nemažą įtaką tolesniam gyvenimui, nes išmokau užsienio kalbų, išmokau žvelgti į pasaulį atviriau. Giliau pažvelgus, man pasisekė“, – pasakoja Ispanijos ambasadorius Lietuvoje.

Jis sako, kad nuo pirmųjų darbo dienų Lietuvoje suprato, jog šalis kitokia ir visada tokia buvo ir lietuviai niekada nepriėmė primetamų sovietinių doktrinų. Anot jo, lietuviai atviri ir darbštūs, o jauni žmonės – didžiausias Lietuvos turtas.

Plačiau apie jį – reportaže.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių