Ispanija ir toliau prisidės prie Lietuvos oro erdvės apsaugos

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius susitikime su naujuoju Ispanijos ambasadoriumi Lietuvoje Jose Maria Roblesu Fraga aptarė saugumą regione ir dvišalių santykių perspektyvas.

Susitikime pažymėta, kad Ispanija prisidės prie Lietuvos, Estijos ir Latvijos oro erdvės apsaugos 2019 ir 2020 metais.

„Lietuva labai vertina Ispanijos bendradarbiavimą NATO ir žymų jos indėlį užtikrinant mūsų šalies ir regiono saugumą“, - sakė ministras L. Linkevičius.

Ispanijos karinės oro pajėgos jau penkis kartus vykdė NATO oro policijos ir oro policijos stiprinimo misijas Baltijos valstybėse, iš jų - tris kartus Lietuvoje. Paskutinį kartą Ispanijos „Eurofighter“ naikintuvai buvo dislokuoti Šiauliuose šių metų gegužės-rugpjūčio mėnesiais. Be to, Ispanija prisidės prie Lietuvos, Estijos ir Latvijos oro erdvės apsaugos 2019 ir 2020 metais.

Ministras taip pat pažymėjo, kad tarp Lietuvos ir Ispanijos vyksta reguliarios konsultacijos saugumo, politiniais, ekonominiais ir strateginės komunikacijos kovoje su propaganda klausimais. L. Linkevičius pareiškė viltį, kad Lietuva ir Ispanija ir toliau glaudžiai bendradarbiaus sprendžiant europinės, transatlantinės darbotvarkės, kitus daugiašalius klausimus.

Nuo 2004 metų, kai Ispanija savo ambasadą atidarė Vilniuje, ambasadorius Jose Maria Roblesas Fraga yra penktasis Ispanijos atstovas Lietuvoje.

Spalio 29 dieną Jose Maria Roblesas Fraga įteikė skiriamuosius raštus prezidentei Daliai Grybauskaitei.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ispanija prisides

ispanija prisides portretas
jei lietuva sumokes...

Herai,oij oij,

Herai,oij oij, portretas
Herai,o kur tavo uodegele ddygsta ,a,a,parodyk savo snuki,nepraustaburni ,kuo save laikai ,galvoji mes nesuprantam ka tu cia giedi pauksteli svetimoj lizdelij ,,ar negeda ,,ai tokie jau prarade gedos jausma,

Heras

Heras portretas
Paziurekit,tam kiaulasnukis jau net uodegėlė raityta dygsta geras pajus ,kad snukis virsta į kiaulės
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių