Labiausiai išlaidaujantis ministras – J. Olekas

  • Teksto dydis:

Šių metų pirmąjį pusmetį Vyriausybės nariai reprezentacijos reikmėms išleido per 12 tūkst eurų, daugiausiai - krašto apsaugos ministras socialdemokratas Juozas Olekas ir kultūros ministras „darbietis“ Šarūnas Birutis.

Kaip rašo „Lietuvos žinios“, kiekvienos ministerijos vadovas atstovavimo reikmėms pirmąjį šių metų pusmetį galėjo išleisti per 4,2 tūkst. eurų. Nepanaudotos lėšos grąžintos į valstybės biudžetą.

J.Olekas panaudojo daugiau kaip pusę reprezentacinio fondo lėšų -per 2,4 tūkst. eurų. Iš jų daugiausia ministras atseikėjo suvenyrams -1,5 tūkst. eurų. Dalykiniai pietūs ir vakarienės J. Olekui atsiėjo 940 eurų. Kultūros ministro „darbiečio" Šarūno Biručio reprezentacija mokesčių mokėtojams kainavo per 2,2 tūkst. eurų. Pinigai išleisti susitikimams su tarptautinėmis delegacijomis, užsienio šalių kultūros ministrais ir ambasadoriais.

Mažiausiai - 45,5 euro - iš reprezentacinio fondo išleido aplinkos ministras „tvarkietis“ Kęstutis Trečiokas, už šiuos pinigus pirkęs saldainių pavasarinės inkilų kėlimo akcijos „Paukščiai grįžta namo“, kurios globėjas pats yra, dalyviams - vaikams. Kaip ir ankstesniais metais, nė euro iš reprezentacinio fondo nepalietė premjeras Algirdas Butkevičius bei Finansų ir Susisiekimo ministerijų vadovai socialdemokratai Rimantas Šadžius ir Rimantas Sinkevičius. Reprezentacijai skirtų lėšų kol kas neleido ir „darbietė“ Audronė Pitrėnienė, antrą mėnesį einanti švietimo ir mokslo ministrės pareigas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

žinoma

žinoma portretas
tanketę sugeba užpirkti dvigubai brungiau negu vokietys prašo....

Peteliškės naudą velnias gaudo?

Peteliškės naudą velnias gaudo? portretas
:((( ko jūs norit iš Raudonosios Peteliškės?.. Juk ji tik kenkėjauti temoka :)))))))))

lėktuvai kiaušinių nededa!

lėktuvai kiaušinių nededa! portretas
Ko gero, jau baigia ministrauti - pereitą sykį baigdamas irgi labai stipriai taškėsi pinigėliais...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių