Iniciatyva boikotuoti Astravo jėgainės elektrą perduodama Seimui

  • Teksto dydis:

Seimas svarstys piliečių iniciatyvą drausti pirkti elektrą iš Astravo atominės elektrinės (AE) Baltarusijoje, kuri statoma vos už 50 kilometrų nuo Vilniaus.

Parlamentinei opozicijai priklausančių konservatorių iniciatyvinė grupė surinko pakankamai - daugiau kaip 50 tūkst. piliečių parašų, remiančių projektą, kuris pagal Konstituciją privalo būti pateiktas Seimui. Tai BNS patvirtino Vyriausioji rinkimų komisijos (VRK) pirmininko pavaduotoja Laura Matjošaitytė.

„VRK pripažįsta, kad iniciatyvinė grupė piliečių įstatymų leidybos iniciatyvai įgyvendinti (...) pateikė ne mažiau kaip 50 tūkst. piliečių parašų, remiančių siūlymą iniciatyvą priimti įstatymo projektą. Konstatuojam tai ir atiduodam iniciatyvą Seimui. Sprendimą planuojame priimti šiandien ir gal net rytoj (penktadienį - BNS) atiduosime ir pačius dokumentus, ir parašų rinkimo lapus Seimui“, - BNS teigė L.Matjošaitytė. 

Elektros energetikos sistemos bei elektros energijos rinkos apsaugos įstatymo projektu siūloma uždrausti Lietuvoje parduoti Astravo AE pagamintą elektrą ir neleisti elektrinei naudotis Lietuvos energetikos sistema. Projekto autoriai sako, kad techniškai elektros eksportą būtų galima užkirsti, Lietuvos ir Baltarusijos pasienyje pastačius galią ribojančius fazės keitiklius. 

Lietuva yra aštriausia Baltarusijos, statančios atominę jėgainę apie 50 kilometrų nuo Vilniaus, kritikė. Lietuvos teigimu, Baltarusija neužtikrina projekto, statomo vos 20 kilometrų nuo šalies sienos, saugumo. Minskas atmeta Lietuvos priekaištus, sakydamas, kad atominėje elektrinėje užtikrins aukščiausius saugumo standartus.


Šiame straipsnyje: Astravo AEelektrinėBaltarusija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Kokia tavo pavardė? - mane domina

Kokia tavo pavardė? - mane domina portretas
O gal tu neturi pavardės? Gal tu Margis. o gal Sargis? Gal gudas, gar rusėnas? Ar tu lietuvis ir nebijai, kad 50 km nuo Vilniiaus nesaugiai statoma atominė elektrinė? Sakai - pakenkti kaimynams, o ar pagalvoji, kad jie pakenks vilniečiams, jų vaikams. Jei tu Lietuvos pilietis, tai ir kovok už Lietuvos saugumą. O tu stoji už Bielorusiją !!! Pigiau pirksim elektrą? Kokia kaina? Gyvybės? Prirašei čia 3-4 durnus pastebėjimus ir pavardės neturėdamas iš kitų to reikalauji.

Mane labiausiai domina

Mane labiausiai domina portretas
Kas tie Lietuvos piliečiai, kurie nori kenkti kaimynams? Aš irgi Lietuvos pilietis, bet aš to nenoriu. Tai kodėl reikia rašyti Lietuvos piliečiai? Jie turi pavardes ,tai ir rašykite.

idomu

idomu portretas
tai kenkia lietuvos zmonem pirkt pigesne elektra
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių