Į V. Gapšio vietą Seime pretenduoja buvęs „darbietis“ A. Truncė

  • Teksto dydis:

Darbo partijos pirmininko pirmajam pavaduotojui Vytautui Gapšiui nusprendus trauktis iš Seimo, į jo vietą pretenduoja „darbiečius“ pavasarį palikęs Alytaus rajono savivaldybės tarybos narys Aurimas Truncė, ketinantis savarankiškai dalyvauti Seimo rinkimuose.

„A.Truncė turėtų ateiti vietoje jo. Kai kandidatas išrinktas pagal sąrašą, kad ir dienai likus iki naujų Seimo rinkimų jam pripažįstami Seimo nario įgaliojimai“, – BNS sakė Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) vadovas Zenonas Vaigauskas.

Pasak Z.Vaigausko, V.Gapšio prašymo nutraukti jo įgaliojimus komisija dar nėra gavusi, bet neabejoja, kad artimiausiu metu toks dokumentas pasieks komisiją, o tolesnė procedūra paprasta – parlamentaras turės per posėdį  patvirtinti, kad atsisako mandato.

Su Alytaus rajono politiku A.Trunce BNS kol kas susisiekti nepavyko, jo telefonas išjungtas. Sprendžiant pagal atsakiklį, jis yra užsienyje. A.Truncė Seimo rinkimuoe yra užsiregistravęs dalyvauti kaip nepriklausomas kandidatas Dzūkijos apygardoje.

V.Gapšys apie sprendimą trauktis iš Seimo narių pranešė pirmadienį Darbo partijos tarybos posėdyje. Jis teigė neturįs ko slėpti nuo teisėsaugos, kuri jį įtaria paėmus 25 tūkst. eurų kyšį iš koncerno „MG Baltic“ viceprezidento Raimondo Kurlianskio.

Prokurorai yra kreipęsi į Seimą su prašymu panaikinti V.Gapšio teisinę neliečiamybę, klausimą svarsto Seimo komisija. Pasak komisijos vadovo „tvarkiečio“ Kęsto Komskio, komisijos dėl V.Gapšio neliečiamybės veikla kol kas dar nenutrūks, nes ir Seimo nario mandato atsisakymo procedūra gali užtrukti. Be to, jos veiklą gali nutraukti tik tokią komisiją sudaręs Seimas.

V.Gapšys lieka vadovauti Darbo partijos rinkimų štabui ir kandidatuos į Seimą šios partijos sąraše daugiamandatėje apygardoje trečiu numeriu.

Seimo rinkimai vyks spalio 9 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių