Lietuvos ambasadoriams prezidentė linki išeiti iš kabinetų

  • Teksto dydis:

Prezidentė Dalia Grybauskaitė linki Lietuvos ambasadoriams išeiti iš kabinetų ir aktyviai megzti tiesioginius kontaktus.

„Šalies vadovės teigimu, diplomatai turi būti arti Lietuvos žmonių, girdėti ir matyti jų problemas bei lūkesčius ir visose srityse ginti valstybės interesus. Lietuvos ambasadoriai turi išeiti iš savo kabinetų ir aktyviai megzti kontaktus su užsienio šalių politikais, visuomene, verslu, žiniasklaida, pristatydami mūsų šalies galimybes ir spręsdami mūsų valstybei svarbius klausimus“, - pranešė prezidentės spaudos tarnyba, šalies vadovei antradienį priėmus Lietuvos ambasadorius.

Jos teigimu, pasaulyje tęsiantis politiniams ir kariniams neramumams, kylant vis naujoms terorizmo grėsmėms, krizinių situacijų metu kiekvienas užsienyje esantis Lietuvos žmogus diplomatinę pagalbą turi gauti operatyviai, kokybiškai ir laiku. Prezidentė sakė, kad dėmesingumas savo piliečiams turi tapti neatsiejama ambasadų darbo dalimi.

Pasak D.Grybauskaitės, šalies saugumo užtikrinimui itin svarbus spartus NATO viršūnių susitikime Varšuvoje priimtų sprendimų įgyvendinimas. Ypatingą dėmesį šiandien reikia skirti ir Lietuvos interesų apsaugai kuriant Europos Sąjungos ir Jungtinės Karalystės ateities santykius, migracijos krizės sprendimui, Rusijos keliamoms grėsmėms, paramai Ukrainos, Gruzijos ir Moldovos eurointegracijai bei tarptautinių branduolinės saugos standartų užtikrinimui ES kaimynystėje. Tvirtų ryšių su Baltijos ir Šiaurės šalimis, JAV, Vokietija išsaugojimas taip pat išlieka tarp Lietuvos užsienio politikos prioritetų.

Prezidentė taip pat atkreipė dėmesį, jog dėl globalių ekonominių iššūkių ir augančios pasaulinės konkurencijos itin didelę reikšmę įgauna efektyvi ekonominė diplomatija. Siekdami padėti mūsų šalies verslui įsitvirtinti prioritetinėse eksporto ir turizmo rinkose bei pritraukti į Lietuvą užsienio investicijas, Lietuvos diplomatai turi veikti kaip vieninga komanda ir dirbti valstybei, o ne juos deleguojančioms atskiroms ministerijoms. Diplomatų darbo rezultatai turi būti matuojami sukurta pridėtine verte Lietuvos ekonomikai.

D.Grybauskaitės teigimu, taip pat viena svarbiausių diplomatų užduočių – padėti pažangiam užsienio verslui atrasti Lietuvą. Tam būtina tęsti kryptingą darbą su užsienio investuotojais ir toliau glaudžiai bendradarbiauti su inovacijų ir investicijų plėtros agentūromis Lietuvoje.

Lietuvos ambasadorių suvažiavimas yra kasmetinis renginys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ADLER

ADLER portretas
,, Diplomatai turi būti arčiau žmonių, girdėti ir spręsti jų problemas". Manau pastarasis Prezidentės nurodymas tiktų LR Seimui ir Vyriausybei. Lietuvos piliečių padėtis Lietuvoje tampa KRITINE. Lietuvos žmonėmbelieka rinktis: EMIGRACIJA ar VERGOVĖ. Visi įstatymai nukreipti prieš LT žmones, o VIEŠASIS INTERESAS jau pamirštas ir niekas už jį nebekovoja. SODYBŲ TUŠTĖJIMO metas.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių