Į A. Skardžiaus apkaltos komisiją pakviesti energetikos ir ūkio ministrai

  • Teksto dydis:

Dėl parlamentaro Artūro Skardžiaus apkaltos spręsianti specialioji tyrimo komisija trečiadienį ketina išklausyti energetikos ir ūkio ministrus Žygimantą Vaičiūną ir Virginijų Sinkevičių.

Jie turėtų pateikti komisijai paaiškinimus dėl Seimo nario A. Skardžiaus teiktų pasiūlymų Atsinaujinančių išteklių energetikos įstatymo pakeitimo ir papildymo projektams.

Praėjusią savaitę, įvertinę ikiteisminio tyrimo metu gautus duomenis, Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai nutraukė ikiteisminį tyrimą dėl galimo Seimo nario A. Skardžiaus piktnaudžiavimo ir informaciją perduoda Vyriausiajai tarnybinės etikos komisijai, primena ELTA.

Ikiteisminis tyrimas Specialiųjų tyrimų tarnyboje buvo pradėtas 2017 m. birželį gavus kelių Seimo narių kreipimąsi.

Sprendimas nutraukti ikiteisminį tyrimą priimtas nenustačius, kad buvo padaryta veika, turinti nusikaltimo ar baudžiamojo nusižengimo požymių.

Anot prokuratūros pranešimo, surinkti duomenys leidžia pagrįstai pripažinti, jog A. Skardžius, teikdamas tam tikrus pasiūlymus dėl Atsinaujinančių išteklių energetikos įstatymo pakeitimų, nusikalstamų veiksmų neatliko. Teisės aktų pakeitimų projektai nesukūrė konkrečių, neigiamų pasekmių – jie Seimo komitetuose buvo atmesti ir įstatymo galios neįgavo. Vien tai, jog Seimo narys A. Skardžius dalyvavo teisės aktų rengimo procese, nesuteikia pagrindo teigti, jog tokie jo veiksmai yra nusikalstami.

A.Skardžiaus apkaltos tyrimo komisija dirbs iki birželio 25 d.

Seimo sudaryta specialioji tyrimo komisija turi ištirti, ar pagrįstas yra Seimo narių grupės teikimas pradėti apkaltos procesą Seimo nariui A. Skardžiui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių