I. Šimonytės ir V. Ušacko debatai: penki klausimai ir atsakymai

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienio vakarą vyks pirmieji Seimo narės Ingridos Šimonytės ir ambasadoriaus Vygaudo Ušacko prezidento rinkimų debatai. BNS pristato svarbiausius klausimus ir atsakymus.

Kas rengia debatus?

Debatus organizuoja ir finansuoja naujienų agentūra BNS ir Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD). BNS prisidėti prie debatų nusprendė, įvertinusi pirminių rinkimų reikšmę Lietuvos politikai ir Vakarų šalių patirtį. BNS yra atvira prisidėti rengiant kitų partijų pirminių rinkimų debatus, jei tokių būtų, ir nacionalinius debatus.

Kada ir kur galima stebėti debatus?

Debatai prasidės 18 val. 30 min. Vilniaus miesto rotušėje, įėjimas bus laisvas. Jie bus tiesiogiai transliuojami BNS interneto svetainėje ir feisbuko paskyroje, TS-LKD feisbuko paskyroje, portale 15min.lt, regioninių naujienų portalų tinkle regionugidas.lt. Galimybė debatus transliuoti internetu yra laisvai prieinama visoms žiniasklaidos priemonėms.

Kaip vyks debatai?

Debatus moderuos BNS vyriausiasis redaktorius Vaidotas Beniušis. Debatai truks vieną valandą. Jie padalyti į dvi dalis – gynybos politika ir užsienio politika. Klausimus žinos tik moderatorius. Renginio metu žiūrovai galės pateikti klausimus socialiniuose tinkluose „Facebook“ ir „Twitter“, prie jų palikdami grotažymę #BNSdebatai. Žiūrovų klausimus atrinks BNS žurnalistai. Debatų metu žiūrovai prašomi laikytis tylos, nešvilpti, neploti, nelaikyti plakatų, kad būtų galima sutelkti dėmesį į kandidatų atsakymus.

Kas komentuos debatus?

Pasibaigus debatams, bus kelių  minučių pertrauka, po kurios ant scenos vyks debatų aptarimas. Debatus aptars karybos ekspertas Deividas Šlekys, užsienio politikos ekspertai Laurynas Jonavičius ir Margarita Šešelgyte. Debatų aptarimui bus skirta apie 20 minučių, diskusija bus transliuojama tiesiogiai tais pačiais interneto kanalais.

Kokiame kontekste vyksta debatai?

I. Šimonytė ir V. Ušackas dalyvauja TS-LKD pirminiuose kandidato į prezidentus rinkimuose. Partijos nariai ir kiti iš anksto užsiregistravę žmonės kandidatą galės rinkti lapkričio 3-4 dienomis. Lietuvos prezidento rinkimai vyks kitų metų gegužę. Paskutinės apklausos rodo, kad abiejų politikų reitingai yra panašūs, už juos šiuo metu žada balsuoti po 10 proc. rinkėjų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

R...

R... portretas
Puiku,kad balotiruojasi Šimonytė.Pasirodo,mūsų moterys šaunuolės.Nei Grybauskaitei,nei Šimonytei nelabai prilygs bet kuris vyras.Dėl to labai susirūpinę visi Lietuvos nepriklausomybės priešai.Tai rodo komentarai.Nereikia stebėtis-juk dauguma komentarų Subotino kompanijos.Šimonytės ne komentarus rašinėja,o pasiruošę balsuoti už ją.

Elė

Elė portretas
Tik aklas ir kurčias nejaučia Rusijos grėsmės .Gal jis ir nejaučia ,nes ir krepšinį žaidė su rusais ,,draugeliais ".

Anonimas

Anonimas portretas
Be žodžių.Apie ką galvoja buvusioji finansininkė,juk Lietuvą praskolino;ar jai atsakomybė negresia už tai?Prezidentė mat,labai tinka Kubiliui ir visiems konservatoriams,betgi netinka Lietuvos žmonėms.Ušackas irgi problematiškas.
VISI KOMENTARAI 31

Galerijos

Daugiau straipsnių