I. Šimonytė apsisprendė siekti prezidento posto

  • Teksto dydis:

Antradienio vakarą žurnalisto Edmundo Jakilaičio laidoje „Dėmesio centre“, tiesioginės delfi.lt konferencijos metu, konservatorė Ingrida Šimonytė pripažino, jog jau yra apsisprendusi siekti prezidento posto.

„Taip, iš esmės jau esu apsisprendus. Dar yra likęs vienas kitas dalykas, kuris man atrodo svarbus. Atsakymo dar nesu parašiusi, bet ir nesu dar gavusi pirmininko laiško“, - sakė konservatorė.

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijoje savaitgalį baigėsi skyrių balsavimas dėl paramos galimiems kandidatams į prezidentus 2019 m. rinkimuose. Seimo narė I. Šimonytė sulaukė didžiausio konservatorių partijos skyrių palaikymo, jos kandidatūrą iškėlė 37 partijos skyriai. Į TS-LKD paramą taip pat pretenduoja diplomatas konservatorius Vygaudas Ušackas bei ekonomistas Gitanas Nausėda. Kurį kandidatą TS-LKD parems - turėtų paaiškėti rugsėjo mėnesį.

Likus aštuoniems mėnesiams iki rinkimų, norą juose dalyvauti oficialiai yra pareiškę Seimo nariai Aušra Maldeikienė ir Naglis Puteikis, europarlamentaras Valentinas Mazuronis ir Lietuvos liberalų sąjūdžio iškeltas europarlamentaras Petras Auštrevičius, jau minėti V.Ušackas ir G.Nausėda, šią savaitę apie apsisprendimą pretenduoti į prezidentus pareiškęs filosofas Arvydas Juozaitis. Tarp galimų kandidatų dar minimos Kauno mero, verslininko Visvaldo Matijošaičio ir premjero Sauliaus Skvernelio kandidatūros.

Galutinis sprendimas dėl kitais metais vykstančių bent trijų rinkimų datų turėtų būti Seime priimtas kitą savaitę, o šiandien pristatytame nutarimo projekte siūloma, kad savivaldybių rinkimai vyktų kovo 3 dieną, prezidento - gegužės 12 dieną, Europos Parlamento rinkimai - gegužės 26 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ALGIS

ALGIS portretas
Gal Lietuvai užtenka vienos prisirpusios uogos , lai kuo daugiau konservų dalyvauja - dalinasis rinkėjais

hm

hm portretas
ta pati Kubiliaus, Landsbergio, Grybauskaitės chebra. Mes jau tą turėjom. Nesidžiaugėm...

Šimonytė kandidatuoja, senis Kęstas viduriuoja

Šimonytė kandidatuoja, senis Kęstas viduriuoja portretas
Tai vargšas nusenęs žmogelis – okupacijos laikų liekana. Visą laiką sąžiningai tarnavo sovietų represinėse struktūrose. Negailėdamas jėgų kovojo su Sovietų Sąjungos priešais, naikino ir trėmė visus, netikinčius šviesiu komunizmo rytojumi. Vykdė ir viršijo Komunistų partijos iškeltus penkmečio planus. Visas sovietines šventes šventė negailėdamas sveikatos. Nenuostabu, kad žmogelis prieš laiką susidėvėjo ir psichiškai, ir fiziškai. Dabar prisiduria pragyvenimui, rašydamas komentarus, liaupsinančius fašistinę Kremliaus milijardierių kliką ir keikiančius Lietuvą. Nebesupranta žmogelis apie ką straipsnyje rašoma, todėl jo komentarai ne į temą. Kadangi apmokama pagal žodžių kiekį komentare, visada gale prirašo. Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.
VISI KOMENTARAI 68

Galerijos

Daugiau straipsnių