Į Seimo valdybos darbą įsijungs opozicijos lyderė V. Čmilytė-Nielsen

Seimo valdybos narių gretas papildė opozicijos lydere tapusi Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

Antradienį už tai numatantį nutarimą vieningai balsavo 96 Seimo nariai.

Opozicinėms Liberalų sąjūdžio, Lietuvos socialdemokratų partijos ir Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijoms susitarus dėl bendradarbiavimo ir pasirašius bendrą susitarimą dėl opozicijos lyderio, Seimas papildė parlamento valdybos sudėtį.

Frakcijų susitarime įtvirtinta, kad opozicijos lyderio postas bus rotuojamas, atsižvelgiant į frakcijų dydį. Pirmąja šios Seimo kadencijos opozicijos lydere ir Seimo valdybos nare tapo V. Čmilytė-Nielsen.

Seimas, atsižvelgdamas į Seimo statutą, V. Čmilytę-Nielsen įtraukė ir į Seniūnų sueigos sudėtį. Už tai numatantį nutarimą taip pat vienbalsiai pasisakė 99 Seimo nariai.

Seimo narė V. Čmilytė-Nielsen yra Žmogaus teisių, Europos reikalų komitetų narė, ji dirba Etikos ir procedūrų komisijoje.

V. Čmilytė-Nielsen yra šachmatininkė profesionalė, ilgametė Lietuvos nacionalinės rinktinės narė, pasaulinių šachmatų olimpiadų nugalėtoja, 2011 m. - Europos šachmatų čempionė.

Pagal Seimo statutą, jeigu opozicinė frakcija arba jų koalicija turi daugiau kaip 1/2 Seimo mažumai priklausančių Seimo narių, tokios frakcijos seniūnas arba koalicijos vadovas yra vadinamas Seimo opozicijos lyderiu. Opozicijos lyderis naudojasi Statute numatytomis papildomomis opozicijos lyderio teisėmis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lagerfeld

Lagerfeld portretas
Iš kur tą kaimietę ištraukėt ? Tikra ciocia...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių