Į Seimą veržiasi dar vienas buvęs ministras

  • Teksto dydis:

Nepartinių kandidatų į Seimą gretas papildo vis daugiau aukštas pareigas ėjusių politikų. „Paskutiniai skandalai sukūrė situaciją, kurioje priklausyti kuriai nors partijai reiškia rizikuoti turėti svetimas dėmes ant savo munduro“, – mano pirmadienį savarankišku rinkimų dalyviu Panerių rinkimų apygardoje užregistruotas buvęs liberalcentristas ir Vidaus reikalų ministras Artūras Melianas.

Politiko nuomone, skandalai įvairiose partijose padidins nepartinių kandidatų Seimo rinkimuose skaičių ir galimybes. Jau metus nesantis jokioje partijoje eksministras yra ilgametis Naujininkų bendruomenės vadovas. Sėkmės jis tikisi būtent todėl, kad bendruomenei, anot jo, pavyko nemažai pasiekti organizuojant žmones bendrai veiklai.

„Suprantu, kad partijos būtinos demokratiniam procesui, tačiau šiuo metu partijų vadovams reikia padaryti rimtas išvadas, kaip išguiti partijose esančias blogybes. Manau, būtų gera pamoka partijoms, jei žmonės bent vienmandatėse apygardose balsuotų už nepartinius kandidatus. Per savo buvimo politikoje laiką į jokius skandalus įsipainiojęs nesu ir tikrai manau, kad šioje srityje galima dirbti be purvinų pinigų bei technologijų. Darbas bendruomenėje mane įtikino, kad be partinio bilieto kartais galima pasiekti daugiau. O „klijuotis“ prie kurios nors partijos kaip legionieriui, nestojant į organizaciją, kaip dabar madinga, – nesolidu. Populistu būti nenoriu“, – teigia buvęs ministras.

A. Melianas buvo išrinktas su Liberalų ir centro sąjunga Seimo nariu 2000 ir 2008 metais, o 2012 m. buvo paskirtas Vidaus reikalų ministru.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

mastytojas

mastytojas portretas
kai lovys pilnas ir sotus tai prie jo verziasi visi o ka sitas juk neisimtis nes srebe is lovio ir buvo laimingas

Apsimetelis

Apsimetelis portretas
Tai jis juk liberastas

sunku gyvent

sunku  gyvent portretas
be lowio...
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių