Nauja „valstiečių“ žvaigždė S. Skvernelis į Seimą kandidatuos Vilniuje

  • Teksto dydis:

Su neparlamentine Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS) Seimo rinkimuose ketina dalyvauti buvęs Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos vadovas Virgilijus Poderys.

Tai paskelbta penktadienį per partijos lyderio Ramūno Karbauskio ir rinkimų sąrašo lyderio buvusio vidaus reikalų ministro Sauliaus Skvernelio spaudos konferenciją Naisiuose, Šiaulių rajone.

Be to, pranešta, kad S.Skvernelis balotiruosis vienmandatėje rinkimų apygardoje Vilniuje, o ne Kaune, kaip žadėta.

Pasak V.Skvernelio, kol kas neaišku, kokioje vienmandatėje apygardoje jis kandidatuos.

„Kol kas apygardos nėra“, – BNS sakė S.Skvernelis.

„Mes kol kas kalbame apie daugiamandatę apygardą“, – paklaustas, kokioje apygardoje turėtų būti keliama V.Poderio kandidatūra, sakė S.Skvernelis.

V.Poderys šiuo metu dirba vyriausiuoju patarėju Valstybinėje kainų ir energetikos kontrolės komisijoje. Šiai komisijai jis vadovavo 2007-2009 metais, po to jis buvo elektros perdavimo sistemos operatorės „Litgrid“ generalinis direktorius, vadovavo Energetikos ministerijos valdomai bendrovei „Epso-G“.

Anot S.Skvernelio, sprendimą jam kandidatuoti ne Kaune, o Vilniuje, be kita ko, nulėmė pastarasis politinės korupcijos skandalas teisėsaugai pradėjus veiksmus dėl įtarimų, kad koncerno „MG Baltic“ viceprezidentas Raimondas Kurlianskis galbūt davė kyšius buvusiam Liberalų sąjūdžio lyderiui Eligijui Masiuliui ir „darbiečiui“ Vytautui Gapšiui.

„Vilniuje įvyko tam tikra politinė krizė kalbant apie korupcijos skandalą, kuris, matyt, daugiausiai per rinkėjų pasitikėjimą smogė, manau, kad tą pasitikėjimą reikia atsatyti ten, kur jis buvo prarastas, tai yra Vilniaus mieste“, – aiškino jis.

S.Skvernelis taip pat sakė norintis kaip LVŽS sąrašo lyderis neapsiriboti dėmesiu Kaunui. Jis planuoja daugiau keliauti po Lietuvą. Be to, dėl rinkimų debatų nemažai laiko jis numato praleisti Vilniuje.

Penktadienį per išplėstinį tarybos posėdį LŽVS taip pat ketinama tvirtinti rinkimų programą.

„Joje šnekama apie švietimo, kultūros, ekonomikos, žmogaus ekologijos klausimus, apie šimtas nuostatų, kurios iki rugsėjo virs Vyriausybės programa, kad tuo atveju, jei pasisektų rinkimuose sėkmingai pasirodyti, niekam nekiltų klausimų, kas bus daroma per artimiausius ketverius metus“, – BNS anksčiau sakė partijos pirmininkas R.Karbauskis.

Parlamente LVŽS turi tik vieną atstovą – vienmandatėje apygardoje išrinktą Rimą Baškienę, tačiau pastaraisiais mėnesiais partijos populiarumas nuosekliai kilo ir reitingų lentelėse „valstiečiai“ užima antrą vietą po valdančiųjų socialdemokratų. Partijos populiarumas dar išaugo, kai su „valstiečiai“ kandidatuosiantis į Seimą paskelbė S.Skvernelis.

Kaip rodo pastarosios visuomenės nuomonės apklausos, LVŽS gegužę savo balsą žadėjo apie 11-12 proc. apklaustųjų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonis

Jonis portretas
Kodėl kabutėse valstiečiai, turėtų būti "žvaigždė"

hh

hh portretas
Garliavos budelis pabūgo balotiruotis Kaune.

Valio

Valio portretas
Balsuokime už mentus
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių