Į parlamentą veržiasi 15 milijonierių, turtingiausias valdo apie 20 mln. eurų

  • Teksto dydis:

Šiemet į Seimą kandidatuoja 15 milijonierių, turtingiausias kandidatas – liberalas Vidmantas Martikonis, teigia Vyriausioji rinkimų komisija (VRK).

Jos duomenimis, turtingiausių kandidatų dvidešimtuke - penki Liberalų sąjūdžio atstovai, po tris priklauso Lietuvos laisvės sąjungai bei Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungai, po du – „Tvarkai ir teisingumui“, S.Buškevičiaus ir Tautininkų koalicijai „Prieš korupciją ir skurdą“ bei po vieną iš Lietuvos socialdemokratų partijos, Lietuvos žaliųjų partijos, Darbo partijos, Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų ir Lietuvos lenkų rinkimų akcijos – Krikščioniškų šeimų sąjungos.

Turtingiausias kandidatas – sostinės verslininkas liberalas V.Martikonis – deklaravo turto už 19 mln. 236 tūkst. 208 eurus.

Jis aplenkė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos lyderį Ramūną Karbauskį, deklaravusį turto už 11 mln. 531 tūkst. 5 eurus.

Trečioje vietoje liko parlamentaras socialdemokratas Bronius Bradauskas su 7 mln. 336 tūkst. 722 eurų turtu, ketvirtoje – Remigijus Lapinskas iš Lietuvos žaliųjų partijos su 5 mln. 34 tūkst. 859 eurų turtu, penktoje – Šiaulių miesto tarybos narys Andrius Šedžius, kandidatuojantis su partija „Tvarka ir teisingumas“. Jis nurodė turįs turto už 2 mln. 531 tūkst. 177 eurus.

VRK duomenimis, daugiausia pajamų – 3,8 mln. eurų – pernai gavo R.Karbauskis. Antras pagal gautas pajamas yra Lietuvos lenkų rinkimų akcijos – Krikščioniškų šeimų sąjungos kandidatas Antonijus Jundo, jis deklaravo 1,85 mln. eurų pajamų. Trečias – R.Lapinskas su kiek didesnėmis nei 1 mln. eurų pajamų.

Seimo rinkimai vyks spalio 9 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

uzdekim zalia sviesa

uzdekim  zalia  sviesa   portretas
lybeastiniams ,,VORAM V ZAKONE,,, y seima ir prezidentura

Pss

Pss portretas
Na ka reiskia ten gali lengvai greit be idirbio dauginti tuos milijonus. Sekmes.fainei jum kad i kalejima vieninteliai nesat sodinami su tikejimo tarnais dar plesikais

Jonas Lietuvis

Jonas Lietuvis portretas
Blogas ženklas profesijai. Politiko. Būtų bent multimilijonierius , turėtų aktyvo 100 mln.,pasyvo 300 mln. galima būtų daryti bent 50% prielaidą kad jis nepaveikiamas ,objektyvus ,pasiruošęs Seimo nario priesaikai, t.y. tarnauti Lietuvos liaudžiai. Su 7 milijonais ir mažiau tame kontekste panašus į nedakeptą driskių, pritrūkusį , o gal ir neturėjusį verslininko savybių kovoti laisvoje ir atviroje rinkoje,bet, gal praturtėjusį kokioje Giraitės ginklų gamyklos pirkimo istorijoje, ar šiaip pinigų švaistymo, ir jų rinkimo su grėbelka Bėne istorijoje...
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių