Į neeilinį Darbo partijos tarybos posėdį kviečiamas ir V. Uspaskichas

  • Teksto dydis:

Penktadienį Širvintose rengiamas neeilinis Darbo partijos (DP) tarybos posėdis, į jį kviečiamas prieš pusantrų metų iš partijos pasitraukęs jos steigėjas ir buvęs lyderis europarlamentaras Viktoras Uspaskichas.

DP pirmininkė, Širvintų rajono merė Živilė Pinskuvienė BNS teigė, kad neeilinio tarybos posėdžio pareikalavo trečdalis tarybos narių. Tokią galimybę jiems numato partijos statutas.

„ Partijoje yra 92 tarybos nariai ir 37 išreiškė norą sušaukti neeilinį tarybos posėdį, į kurį turi būti pakviestas Viktoras Uspaskichas. (...) Aiškiai yra įvardyta, kad šita grupė nori pasikviesti Viktorą Uspaskichą pasikalbėti. Aš manau, kad pagrindinis tikslas iš to rašto yra, kad būtų Viktorui Uspaskichui atstatytas partijoje garbės pirmininko nario statusas“, – sakė „darbiečių“ vadovė.

Anot jos, šio titulo buvęs DP lyderis neteko, kai 2015 metų gruodį išstojo iš partijos. Ž.Pinskuvienės teigimu, pagal pakeistą statutą, „darbiečių“ garbės pirmininku ne partijos nariai negali būti.

Ji sakė, kad penktadienį per tarybos posėdį greičiausiai bus siūloma šaukti neeilinį DP suvažiavimą, kad būtų pakeistas statutas ir atkurtas V.Uspaskichui garbės pirmininko statusas.

Vienas iš neeilinio tarybos posėdžio iniciatorių eksparlamentaras Viktoras Fiodorovas BNS tvirtino, kad parašai surinkti siekiant diskusijos ir kylant nepasitenkinimui dabartine DP vadovybe.

„Partijai reikalinga diskusija, reikia judėti į priekį, greičiau strategiją kurti, jeigu norime, kad partija toliau dalyvautų politiniame gyvenime. Šiandien juntama tam tikra stagnacija, seniai diskutavome. Laikas pradėti dirbti, ruduo artėja“, – teigė jis.

V.Fiodorovo teigimu, dabar Darbo partijoje trūksta dialogo, nematyti teigiamų poslinkių.

Pasak „darbiečio“, V.Uspaskichas kviečiamas, nes su juo bendrauti nori partijos skyriai.

Balandį Kaune su Darbo partijos nariais susitikti atvykęs šios partijos įkūrėjas europarlamentaras V.Uspaskichas tąkart ragino bendražygius ryžtis pokyčiams Darbo partijoje ir keisti partijos vadovybę.

V.Uspaskichas Darbo partiją įkūrė 2003 metų spalį ir iki 2013 metų su nedidele pertrauka buvo jos pirmininku. Tais metais Vilniaus apygardos teismas jį ir kelis kitus „ darbiečius“ pripažino kaltais dėl „juodosios“ buhalterijos. Tuomet politikui skirta ketverių metų laisvės atėmimo bausmė.

2015 metų gruodį, Apeliaciniame teisme baigiant nagrinėti šią baudžiamąją bylą, V.Uspaskichas pranešė pasitraukiantis iš Darbo partijos. Apeliacinis teismas už apgaulingą buhalterinės apskaitos tvarkymą jam skyrė 6,8 tūkst. eurų baudą. Tokią pačią bausmę paliko ir Aukščiausiasis Teismas.

Šiuo metu už Darbo partiją balsuotų apie 3 proc. rinkėjų, rodo BNS užsakymu bendrovės RAIT atlikta apklausa.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių