Į Lietuvą atvyko 12 pabėgėlių iš Sirijos ir Irako

  • Teksto dydis:

Į Lietuvą pirmadienio vakarą atvyko 12 pabėgėlių iš Sirijos bei Irako, BNS informavo Vidaus reikalų ministerija (VRM).

Iš Graikijos pagal Europos Sąjungos programą perkeltos dvi irakiečių ir viena sirų šeima bus apgyvendintos Pabėgėlių priėmimo centre Rukloje.

Tiek dvi jaunos irakiečių šeimos, tiek vyresnio amžiaus sirų pora turi po du nepilnamečius vaikus. Irakiečių šeimose moterys - namų šeimininkės, vyrai turi staliaus ir sunkvežimio vairuotojo profesijas. Sirų pora - bedarbis ir žemės ūkio darbininkė.

Spalio pabaigoje Pabėgėlių priėmimo centrą paliko dvi šeimos, kurios bandė išvykti iš Lietuvos, dar neturėjusios tam reikiamų dokumentų - viena šeima netrukus grąžinta į centrą, kita sulaikyta Lenkijoje. Prieš dvi savaites mikroautobusais į Lenkiją iš centro išvyko 35 asmenys, daugiausia sirai - jie turėjo Šengeno vizas, tad buvo patikrinti pasieniečių ir išleisti iš šalies. VRM žiniomis, jie gali būti Vokietijoje.

Rukloje pastaruoju metu kilo keli incidentai, per kuriuos nuo vietinių gyventojų nukentėjo pabėgėliai.

Su naujausiais atvykusiais šiuo metu Lietuva pagal ES programą jau yra priėmusi 184 pabėgėlius. Šaliai liko mažiau nei metai įgyvendinti savo įsipareigojimą ES priimti dar beveik tūkstantį pabėgėlių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Čiubaka

Čiubaka portretas
Pataisytumėt pavadinimą, ne PABĖGĖLIAI čia atvyksta, o PERBĖGELIAI. Nors, koks skirtumas jiems skirtas lėšas jau įsisavinome

vytasb

vytasb portretas
Jiems tai tik tarpinė stotelė,blogiau kad patiems lietuviams Lietuva jau tik laikina vieta gyventi.

O vargeli

O vargeli portretas
atvaziuoja vis vakare nes bijo dienos sviesos.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių