Į Konstitucijos egzamino antrąjį etapą Klaipėdoje pateko studentė

Dalis klaipėdiečių ketvirtadienį paaukojo savo pietų pertrauką ir rinkosi savivaldybės posėdžių salėje laikyti Konstitucijos egzamino. Į antrąjį jo etapą pateko viena klaipėdietė.

Šis žinių patikrinimas didelio klaipėdiečių dėmesio nesulaukė. Į Konstitucijos egzamino pirmąjį etapą atėjo 24 žmonės. Iš jų penki teisininkai. Daliai dalyvių Konstitucijos egzamino laikymas tapo tradicija. Jie tai daro kasmet. Pernai Konstitucijos egzaminą laikė 50 klaipėdiečių.

Manoma, jog pastaraisiais metais mažiau žmonių į egzaminą susirenka, nes jis organizuojamas darbo dienos metu per pietų pertrauką.

Klaipėdiečiai tvirtino, jog šis Konstitucijos egzaminas nebuvo lengvas – klausimai sukti ir apgaulingi.

Į antrąjį Konstitucijos etapą pateko tik viena klaipėdietė – 21-erių metų studentė Svetlana Grigorian. Mergina, spręsdama testą, padarė penkias klaidas.

Būtent toks skaičius jų ir buvo leidžiamas, norint patekti į antrą egzamino etapą.

„Labai norėjau ir tikėjausi patekti į antrąjį etapą. Labai gerai pasiruošti nebuvo laiko, bet Konstituciją prieš egzaminą kartą perskaičiau. Žinau, jog klaidų, sprendžiant testą, įsivėlė. Antram etapui ruošiuos kur kas labiau. Tikiuosi, kad man pasiseks“, – džiaugėsi S.Grigorian.

Mergina Klaipėdos universitete studijuoja viešąjį administravimą Ji yra ketvirto kurso studentė, atlieka praktiką.

Antrasis egzamino etapas vyks spalio 18 dieną Klaipėdoje. Jame teks atsakyti į 19 testo ir vieną atvirą klausimą.

Konkurso dalyvių darbus centralizuotai vertins speciali kompetentingų ekspertų komisija. Nugalėtojais taps teisingiausiai arba be klaidų į klausimus atsakę dalyviai.

Laimėtojai bus apdovanoti spalio 25 dieną Prezidentūroje.

Konstitucijos egzaminas šiemet organizuojamas šeštą kartą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Teises magisteris

Teises magisteris portretas
Nuoširdžiai sveikinu Svetlaną, pats negaliu pasigirti, kadangi laikydamas egzaminą internetu padariau net 9 klaidas. Matyt koją pakišo Kūrio ir konstitucinės dvasios simbiozė.

vilija

vilija portretas
Svietut, saunuolė tu. Sveikinu:)

Lena

Lena portretas
Svetik molodec! Ja v tebe ne somnevalas! :) Ty vsegda bila, est i budesh umnichkoj i vezde pervoj :) Kak ti vse uspevaesh?!? :D
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių