Į komandiruotę atsisakęs vykti M. Puidokas Seimo išlaidų kompensuoti neketina

Atsisakęs vykti į komandiruotę Kanadoje Seimo delegacijos NATO Parlamentinėje Asamblėjoje pirmininkės pavaduotojas „valstietis“ Mindaugas Puidokas parlamento patirtų išlaidų pats kompensuoti neketina, nebent lieptų Seimo valdyba.

Parlamentaras tvirtina apie 1600 eurų kainuojančios komandiruotės atsisakęs dėl pateisinamos priežasties – rengia pataisas dėl vaikų paėmimo iš šeimų tvarkos. Jis skuba tai daryti, šalyje kilus rezonansui dėl kelių tokių atvejų.

„Kas yra svarbiau šią sekundę, kai yra probleminė situacija, ar pataisų parengimas, ar vizitas į Kanadą? Aš iš anksto nežinojau, kad situacija tokia susidarys, tai teko atšaukti. Manau, kad šioje situacijoje mano pirminė pareiga yra būti Lietuvoje, nes aš atlieku pataisų grupės koordinatoriaus darbą“, – pirmadienį BNS sakė M. Puidokas.

Seimo valdyba kol kas nėra pakeitusi sprendimo dėl delegacijos į NATO Parlamentinės Asamblėjos 64-ąją metinę sesiją. Ar išbraukti iš jos lapkričio 16–21 dienomis į Kanadą deleguotą M. Puidoką, valdyba svarstys trečiadienį.

Pasak M. Puidoko, sprendimą dėl išlaidų už komandiruotę, kurios atsisakė, priims valdyba, pats jis mano ją praleisiantis dėl pateisinamos priežasties.

„Seimo valdyba turės priimti sprendimą, jei jai pasirodys, kad priežastis, kurią pateikiau, yra pateisinama, tada bus to lėšos nurašytos iš Seimo. Jei nuspręs, kad nepateisinama, bus kompensuota iš mano parlamentinių lėšų“, – aiškino parlamentaras.

Klausiamas, kaip pats vertina savo veiksmus paskutinę akimirką atsisakęs suplanuoto vizito, „valstietis“ sako pasielgęs atsakingai.

„Vertinu kaip labai atsakingą elgesį, į visas savo komandiruotes atsakingai vykstu, bei jei šiuo metu yra svarbesnis klausimas valstybėj, tikiu, kad keturi kolegos Kanadoj sėkmingai atstovaus Lietuvai ir jokios žalos mūsų valstybei nebus“, – teigė parlamentaras.

Klausiamas, ar patirtos nereikalingos išlaidos nesanti žala valstybei, M. Puidokas atsakė: „Sulyginkit pataisų svarbą ir 1600 eurų. Aš manau, kad tai nesulyginami dalykai.“

„Mano giliu įsitikinimu, mano neišvykimas į Kanadą tikrai yra pagrįsta priežastis, dėl kurios neišvykstu. (...) tai nėra, kad aš užsiiminėju laisvalaikiu ar kitai dalykais. Jei nutars, kad aš tuos pinigėlius turiu kompensuoti iš savo lėšų, kompensuosiu iš savo lėšų. Mano giliu įsitikinimu, tai yra labai svarbi priežastis, dėl kurios aš neišvykstu“, – kalbėjo M. Puidokas.

Praėjusią savaitę surengęs spaudos konferenciją dėl rengiamų pasiūlymų vaiko teisų apsaugos sistemoje M. Puidokas pranešė dėl to atsisakęs komandiruotės į Kanadą.

Po poros nuskambėjusių vaikų paėmimo iš šeimos atvejų atvejų Seimo narys M. Puidokas pranešė siūlysiantis, kad bylose dėl vaikų paėmimo galėtų dalyvauti tėvai. Taip pat parlamentaras žada teikti pataisas, kad posėdžiai, kuriuose vaiko teisių apsaugos tarnybos darbuotojai sprendžia dėl vaiko situacijos, būtų filmuojami, „kad vaiko teisių tarnybos žodis nebūtų prieš tėvų žodį“.

Kilus rezonansui, pakeitimus dėl vaiko teisių apsaugos rengia ir Socialinės apsaugos ir darbo ministerija.

Ministerija vaiko teisių specialistus ketina aprūpinti mobiliomis vaizdo kameromis, jos padėtų objektyviai ištirti situacijas, kai vaiko teisių specialistų ir tėvų ar šeimos atstovų teiginiai vieni kitiems prieštarauja.

Planuojama užtikrinti ir nuolatinius vaiko teisių specialistų mokymus, šie jiems leistų tiksliau nustatyti pažeidimus, parengtame plane numatyta sureguliuoti vaiko teisių apsaugos specialistų darbo krūvius. Ministerija ketina atsisakyti ir konfidencialumo pasižadėjimų šeimos nariams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunas

Kaunas portretas
Cia tas pats Sirijus???? Kur sekta atvede i Lietuva???

Kaunas

Kaunas portretas
Ar Puidokas jau grazino pinigus i valstubes biudzeta?

Danutė

Danutė portretas
Šaunuolis Puidokas - čia yra svarbiau taisyti reikia padėtį, nes kitaip nežabota šakalienė, kartu su savo svita dar ne vieną šeimą apipkėš - reikia gi parduoti vaikus, nes biznis kvepia. Pažiūrėkit laidą - Rūtos Janutienės ir Jurijaus Smorygino, kaip lankėsi vaikų teisėse ir siemo nario ksbinete, kaip pakėlė dokumentus apie vaikų prekybą ir kt svarbius klausimus. Visur figuruoja ponios šakalienės pavardė , kaip iniciatorės.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių