Gynybos ministrai aptarė pasirengimą atremti informacines atakas

  • Teksto dydis:

Lietuvos ir Nyderlandų gynybos ministrai bei kariuomenių vadai pirmadienį susitikę Vilniuje aptarė saugumo situaciją pasaulyje, pastaruosius teroristinius išpuolius bei sutarė dėl sklandaus NATO viršūnių susitikimo Varšuvoje sprendimų įgyvendinimo būtinybės.

Į Lietuvą atvykę Nyderlandų gynybos ministrė Jeanine Hennis-Plasschaert (Žanin Henis-Plasšert) ir kariuomenės vadas generolas Tomas Middendorpas (Tomas Midendorpas) per susitikimą su krašto apsaugos ministru Raimundu Karobliu ir Lietuvos kariuomenės vadu Jonu Vytautu Žuku nemažą jo dalį skyrė dezinformacijos klausimui aptarti. 

Krašto apsaugos ministras R.Karoblis pristatė Nyderlandų  gynybos ministrei ir kariuomenės vadui suklastotų naujienų atvejus, kurie buvo nukreipti prieš Lietuvoje dislokuotą NATO batalioną, pranešė Krašto apsaugos ministerija. Anot ministro, Rusija ir toliau aktyviai tęsia savo propagandą Lietuvoje, tačiau visuomenės atsparumas informacinėms atakoms auga, be to, į šių atakų dekonstravimą įsitraukia ir žiniasklaida.

„Akivaizdu, kad informacinių atakų neįmanoma išvengti ir jų bus ateityje. Tačiau turime būti pasirengę jas atremti“, – sakė R.Karoblis.

Nyderlandų gynybos ministrė ir pati itin domėjosi propagandos klausimais, kaip Lietuva pasirengusi atremti informacines atakas.

Nyderlandų ministrė bei kariuomenės vadas į Lietuvą atvyko aplankyti Nyderlandų karių, kurie nuo šių metų pavasario tarnauja Rukloje dislokuotoje NATO priešakinių pajėgų bataliono kovinėje grupėje.

„Labai nekantravau atvykti į Lietuvą aplankyti savo karių, o esant tokiai saugumo situacijai svarbu, kad NATO sąjungininkės ir toliau demonstruotų vienybę ir solidarumą“, – pranešime cituojama J.Hennis-Plasschaert.

Lietuvos ir Nyderlandų gynybos ministrai bei kariuomenių vadai pirmadienį išvyko į Ruklą, kur dislokuota NATO priešakinių pajėgų bataliono kovinė grupė.

Rukloje dislokuotam Vokietijos vadovaujam NATO pajėgų batalionui Nyderlandai yra skyrę apie 250 karių. Kartu olandų karai atsigabeno įvairios karinės ginkluotės ir įrangos: apie 40 įvairios karinės technikos: pėstininkų kovos mašinų CV 90, žvalgybos transporto priemonių „Fennek“, transporto priemonių „Boxer“, šarvuotų remonto evakavimo mašinų, kt.

NATO bataliono grupei priskirti Nyderlandų kariai – ne vieninteliai, šiuo metu dislokuoti Lietuvoje. Nuo sausio Nyderlandų karinių oro pajėgų kontingentas yra dislokuotas Šiauliuose, iš kur su keturiais naikintuvais „F-16“ vykdo NATO oro policijos misiją Baltijos šalyse. Be to, du Nyderlandų kariuomenės atstovai tarnauja Vilniuje veikiančiame NATO pajėgų integravimo vienete.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
tegu išsigydo pirma jūsų tas ministras šizofrenikas
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių